Maydayly

Maydayly 10 - Zeilcommissaris

Maydayly 10 - Zeilcommissaris

 

Jeeeeeeeetje wat duurt die winterstop lang zeg!

En wat moet je als Zeilcommissaris eigenlijk doen als al je boten opgeborgen in de loods liggen de hele winter? 

Nou dat vroeg ik mij dus ook af op 19 november, nadat ik de overvaart van het Paterswoldse meer naar Nolimits Shipyards, onze loods, had gemaakt. Natuurlijk moest er nog geklust worden, maar voor de rest is er geen zeilles, wordt er geen schade gevaren en zijn er zeker weten geen wedstrijden! 

Dus… Wat doet een Zeilcommissaris eigenlijk nou als al de boten aan de kant staan? Nou, eerlijk gezegd, had ik samen met mijn commissies een drukkere winterstop dan eerst verwacht…

Ten eerste moest er natuurlijk geklust worden aan de Valken. Heel veel leden hebben hun werkverplichting voldaan door de Vlootcie te helpen met het opknappen van de kern van onze vloot. De Polycie is ook druk bezig geweest met het plannen van o.a. het prachtige Kajuitbootweekend (ik heb er zeker zin in!). Ook zijn de IOCC en Catcie hard bezig met het plannen van het volgende jaar, met allemaal lesmomenten om zoveel mogelijk leden weer de boten in te krijgen. 

De enige leden die nog gek genoeg waren om door te gaan was het Nestor Team, die maandelijks bijna met twaalf man elke keer de bittere tocht naar Medemblik hebben gemaakt, om daar te zeilen op het IJSselmeer.

Maar nu het eind van de Winterstop er bijna aan komt, en het weer weer mooi begint te worden verheug ik me elke dag meer op het aankomende zeilseizoen. 

Beginnend natuurlijk met het Kajuitbootweekend en Instructeursweekend! Het eerste weekend lekker met een Mayday-Armada de binnenlandse zee oversteken, en het tweede weekend de echte betekenis van zeilen en zuipen weer ontdekken, ik heb er zin in!

Maar naast alle hartstikke leuke zeilevenementen die dit jaar gaan plaatsvinden ben ik toch wel het meest enthousiast over het PW-seizoen. Met de hulp van Lars en Floris wordt ADHD (het zeilteam van AAL) weer herboren. En gaan we deze ook zeker weten weer winnen! 

Vorig jaar, voor de winterstop, was voor de laatste PW van het seizoen een gigantische opkomst. Jammergenoeg kon deze finale tussen Welvaerend en Overtuigd niet plaatsvinden door een gebrek aan wind, maar de sfeer zat zeker weten wel in! Toen werd ook al op het terras rondgefluisterd, “tja, als iedereen er is, is zo’n PW eigenlijk best leuk!”. 

Daarom is mijn grote hoop als Zeilco dan ook dat dit voorjaar we weer lekker met zoveel mensen naar die PW’s opduiken. Mijn team en ik zijn er zekerweten te vinden! Jij ook?

Tot op het Water!

David

p.s. Vergeet je niet in te schrijven voor het PW trainingsweekend! (Kan ook zonder team!)


11apr

Maydayly 11 - Commissaris NM

Maydayly 11 - Commissaris NM Het zeilseizoen is eindelijk weer begonnen! We hebben er lang op moeten wachten, maar dan is het toch echt...

Maydayly 9 - Fiscus
16feb

Maydayly 9 - Fiscus

Lieve leden,   Graag neem ik jullie mee naar een bestuurstaak waar jullie leden vaak van alles over te zeggen hebben. De een heeft er...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren