Wedstrijdzeilen op de Nicolaas Mulerius

De races die we varen zijn:

Brandarisrace: Deze is in oktober, en is van Harlingen naar Terschelling. De afgelopen keren zijn we in onze klasse eerste geworden, een hele prestatie voor een studentenclub als je bedenkt dat de meeste andere deelnemers het hele jaar door voor hun beroep varen! Vooral het feest in de Bras en daarna in de OKA18 is legendarisch!

Klipperrace: Deze geweldige race vanuit Enkhuizen is een hele ervaring. Op zaterdag heb je de drie stedenrace, waarbij net buiten de havens van Urk, Medemblik en Stavoren een ton moet worden gerond. Hiervan moet je er twee kiezen, hier valt dus een tactische keuze te maken! De race begint altijd met een ankerstart in de vaart voor de haven van Enkhuizen, met de snelste acheraan en de langzaamste vooraan. Je kunt je wel voorstellen dat dit hele spannende situaties oplevert!

Op zondag wordt de Olympische baan gevaren, meestal een trapeze of een driehoeksbaan. Deze is iets uitvergroot voor het type schip(ze zijn allemaal langer dan 20 meter), maar het blijft redelijk kort en dus erg hard werken! In deze wedstrijd kan van alles gebeuren, en het blijft dus tot het einde spannend!

Beurtveer: Het Beurtveer is een race van Workum naar Amsterdam, en weer terug, waarbij ook de havens Urk, Volendam, Medemblik, Lemmer en Hoorn aangedaan worden in een volgorde die je zelf mag bepalen. Dit alles moet zonder motorgebruik en zonder elektronische navigatie. Er wordt dag en nacht door gezeild, wat dit een extra uitdagende en bijzondere race maakt! Wij hebben als Mayday deze race één keer gewonnen en varen al meerdere jaren met de snelste schepen mee!

Pieperrace: De pieperrace is de enige race die wij niet in oktober varen, deze wordt namelijk in het voorjaar(meestal april) gevaren. Deze race wordt vanuit Volendam gevaren.

Onze sponsoren