Zeilen

Mayday beschikt over een vloot van elf boten. Deze zijn gevestigd op drie verschillende locaties, maar zeilen vaak door het hele land!

Het vlaggenschip van de Rijksuniversiteit, de 'Nicolaas Mulerius', is de trots van onze vloot. Het is niet alleen het vlaggenschip van de RuG, maar ook onze sociëteit waar we wekelijks borrels organiseren en weekendjes mee weggaan. Je kunt het vlaggenschip vinden aan de Sluiskade of aan het Eemskanaal, maar het zeilt ook regelmatig op het IJsselmeer en de Waddenzee!

Op het Paterswoldse meer, net ten zuiden van Groningen, bevindt zich het grootste deel van onze vloot. Bij de Vereniging Watersport de Twee Provinciën (VWDTP) liggen onze zeven valken en een RS Quest. Veel leden beginnen hun zeilcarrière bij onze CWO-gecertificeerde kielbootopleiding. Daarnaast strijden we hier wekelijks voor onze in-house ranking, de PW's (ook wel bekend als de Paterswoldsemeer Wedstrijden). De RS Quest is een van onze nieuwere aanwinsten; een tweemans-zwaardboot waarmee het zwaardbootzeilen laagdrempelig gehouden kan worden.

Onze snelste discipline omvat twee catamarans, een Nacra 500 en een Nacra 570, die gestationeerd zijn bij Omaho op het Lauwersmeer. Deze discipline is snel uitgegroeid tot een populaire bestemming voor de snelheidsduivels bij GSZ Mayday. Er worden regelmatig lessen gegeven en snelheidsrecords verbroken.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van opleidingen, evenementen of wedstrijden bij GSZ Mayday? Neem dan contact op met het bestuur!


Onze sponsoren