Wedstrijdzeilen

Mayday neemt vrijwel altijd deel aan zeilwedstrijden door het hele land. We nemen deel aan kampioenschappen tegen andere studentenverenigingen, maar ook aan langeafstandswedstrijden waarbij traditionele zeilmethoden worden gebruikt. Mayday is altijd aanwezig! We trainen regelmatig voor team-, match- en fleetraces op verschillende boten, waaronder Valken, de Nico, Tirions, Catamarans, een skûtsje en nog veel meer!

Deze wedstrijden variëren van laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen tot fanatieke wedstrijden waar de grenzen van de boot en de bemanning worden opgezocht. Bij Mayday is er voor elk lid iets te vinden! Of je nu op zoek bent naar een ontspannen zeilervaring of naar uitdagende competitie, er is voor elk wat wils.

Nationale Studenten Kampioenschappen (NSK's)

Mayday organiseert ook zeilwedstrijden voor studenten uit heel Nederland, namelijk de Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK's). Elk jaar organiseert Mayday bijvoorbeeld het NSK Matchracen, dat meestal plaatsvindt rond mei. Dit is een spannende wedstrijd waar studenten van verschillende verenigingen tegen elkaar strijden.

Nestor Trophy

Mayday neemt ook al geruime tijd deel aan de Nestor Trophy, een wedstrijdklassement dat door heel Nederland wordt gehouden, vaak tegen andere studentenzeilverenigingen. De Nestor Trophy omvat ook de Winterserie, een van de weinige mogelijkheden om in de winter door te blijven zeilen!


Iocc_voorkant.jpg

​Nicolaas Mulerius

De Nico doet ieder jaar mee met tenminste vier races. Dit zijn de momenten waar we strijden tegen gelijksoortige schepen, vooral tegen mensen wiens beroep is om te varen. We halen dan het maximale uit het schip, alles op alles zetten om zo hard mogelijk te zeilen! De afgelopen jaren varen we goed mee in de top 5, en winnen we ook vaak een aantal races!

43952139_2047022048710985_6398065201479942144_o.jpg

Stichting De Opstekker

Mayday heeft sinds 2022 een samenwerking met Stichting 'De Opstekker'. Het team is een bont gezelschap bestaande uit 15 enthousiaste jongeren met allemaal een passie voor de zeilsport. Een deel van het team is oud maydayer of nog actief bij Mayday.

Onze sponsoren