Maydayly

Maydayly 9 - Praeses

Lieve leden,

Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste Maydayly online verscheen. In de tussentijd is er genoeg gebeurd op onze mooie vereniging. Tijd om even op terug te blikken.

Begin mei stond in het teken van de lustrumweek. Bijna twee jaar lang heeft de Lustrumcie gewerkt aan deze week. Een week lang kon iedereen op de vereniging genieten van zeilen, feesten en borrelen. Zo heb ik enorm genoten van het valkzeilen op het Paterswoldsemeer, van de pubquiz bij Twister, de vrijmibo met heel veel Bozu en heel veel bier, aangeboden door onze lieve oprichters en oud besturen. Ook zij kwamen langs in onze lustrumweek om het 30-jarig bestaan van Mayday te vieren. De week werd afgesloten met een fantastische festivaldag, waarbij ook de lustrumband heeft opgetreden en wij met z’n allen konden genieten van het lustrumnummer Mijlenver. Op zondag was het tijd om Groningen en Mayday te laten zien aan onze familie. Lustrumcie, bedankt voor de organisatie van de lustrumweek. Hopelijk hebben jullie net zo genoten als alle leden.

Vanuit de lustrumweek rolde een enthousiast team van 17 Mayday leden gelijk door naar het SLAK. Het SLAK staat voor skûtsje kampioenschappen lange afstanden en wordt georganiseerd door ons zusje uit Amsterdam, Orionis. Met het skûtsje, De Opstekker, is het hele weekend heerlijk gezeild en er werd ‘s avonds goed gefeest. Het was de eerste keer sinds een paar jaar dat Mayday weer meedeed met het SLAK en dat bleef niet onopgemerkt. Mayday is namelijk eerste geworden in de wedstrijdklasse! Daarom zullen we volgend jaar weer mee moeten gaan om onze titel te verdedigen. Echter is dat helemaal geen straf en raad ik iedereen aan zich tegen die tijd in te schrijven voor het SLAK.

Het is jullie niet onopgemerkt gebleven dat met al dit lekkere weer, de zomervakantie alweer dichterbij komt. Het jaar van Venturi komt langzaam aan zijn eind en daarom is vorige week het kandidaat bestuur bekend gemaakt. Zij zullen vanaf september aan het roer staan van onze prachtige vereniging. Helaas laat de kandi Zeilco nog even op zich wachten, maar ik heb nu al het volste vertrouwen in het kandi bestuur. Heel veel succes en plezier volgend jaar!

Ik sluit deze Maydayly af met nog een korte vooruitblik naar de laatste maand. Halverwege juni vindt de I-ALV plaats, waarbij we zullen terugblikken op het gebruik van de Quest, de motie over een leeftijdsgrens en de ontwikkelingen rondom het beheer en de daarmee veranderende functie van de Barcommissaris. Vervolgens sluiten we het jaar af, met het altijd gezellige Welvaerend tapt. Zie ik jullie dan?

Veel liefs,

Jullie Praeses,
Afke


16mrt

Maydayly 8 - Barcommissaris

Lieve leden,   Wat leuk dat jullie deze maydayly lezen. Op dit moment blader ik door de agenda, en wat is er eigenlijk ontzettend veel...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren