Vereniging

De Groninger studenten zeilvereniging Mayday is sinds 1994 de vereniging die het zeilen onder studenten bevordert.

Mayday is een gezellige en vooral actieve studentenvereniging die zeilen op verschillende niveaus aanbiedt. Sinds 2002 is Mayday de trotse eigenaar van het prachtige vlaggenschip van de Rijksuniversiteit Groningen, de klipper “Nicolaas Mulerius”, door de leden liefkozend de “Nico” genoemd. Dit schip doet dienst als onze sociëteit en wordt daarnaast gebruikt voor onze klipperopleiding. Ook varen we op hoog niveau mee met de klipper zeilwedstrijden. In verschillende weekenden worden ‘chillweekenden’ gehouden waarbij vaak de waddeneilanden worden aangedaan. Tijdens de zomervakantie worden opleidingsweken en zomerwaddenweken gehouden op de Nico.

Daarnaast beschikt de vereniging over zeven polyvalken. Dit deel van de vloot ligt bij de vereniging watersport “De Twee Provincien”. De valken worden gebruikt voor zeilinstructie, wedstrijdtraining, wedstrijden en verhuur. Twee keer per jaar wordt er een zeilcursus gegeven in de valken waarbij de leden een CWO diploma kunnen halen. Bij het behalen van CWO2 kan men een valkje huren om een lekker dagje te gaan zeilen.

Ook hebben we sinds 2022 twee catamarans bij Omaho liggen en zijn we bezig met het aanschaffen van een zwaardboot! 

Mayday bestaat inmiddels uit ongeveer 400 leden. De vereniging is voor veel van hen een belangrijk onderdeel van hun sociale activiteiten. Vanuit de vereniging nemen veel leden deel aan wedstrijden door het hele land. Hoogtepunt van deze wedstrijden is de jaarlijks terugkerende MaydayMatch, het nationaal studenten kampioenschap matchracen, georganiseerd door Mayday.

Naast de zeilwedstrijden en cursussen organiseren de vele commissies die Mayday rijk is ook andere activiteiten. Zo hebben we elke jaar een fantastisch gala, liftwedstrijd en kunnen leden af en toe aanschuiven bij een nicook (gezellig eten op de Nico).

Onze sponsoren