Vertrouwenscontactpersonen

Wanneer jij je als lid ergens onprettig bij voelt kun je hiervoor terecht bij de vertrouwens(contact)personen. Dit kan van alles zijn, zoals twijfels of moeilijkheden in de privésfeer of andere problemen zoals grensoverschrijdend gedrag. Ze zijn er ook voor je wanneer alleen een luisterend oor nodig hebt of advies nodig hebt, hulplijnen nodig hebt of naar de politie wil. Er is niets dat niet te bespreken valt. Voel je daarom vooral niet bezwaard om ze te contacten, hier zijn ze voor! 

Alles wat jij aan ze verteld zal vertrouwelijk behandeld worden en zal niet met anderen besproken worden wanneer jij dit niet wil. Een uitzondering hierop is wel wanneer er geacht wordt dat je in levensgevaar bent of er sprake is van een wettelijke overtreding.

Wanneer het een klacht betreft jegens een ander lid, vermeld dan in hoeverre mogelijk het volgende: 

  • Wat is er gebeurd, 

  • Wanneer is het gebeurd,

  • Hoe is het gebeurd

  • Waarom is het gebeurd

  • Door wie is het gebeurd

  • Vermeld ook in hoeverre het gedeeld mag worden met de klachtencommissie of het bestuur en wat je als vervolgstappen verwacht. Dit kan ook zijn dat je geen vervolgstappen verwacht en dat je alleen graag iets kwijt wilde. 

De vertrouwenscontactpersonen zijn altijd te bereiken op hun email-adres vertrouwenspersonen@gszmayday.nl of persoonlijk:

  • Anouk Jansen, 06-19150917, jansenanouk7@gmail.com --> Vrouw, lid van damesdispuut P!NK

  • Boris Berkhout, 06-12161684, boriscberkhout.bb@gmail.com --> Man, niet lid van een dispuut of zeilteam


Wil je contact met een vertrouwens(contact)persoon buiten Mayday? Dan is het mogelijk om met de vertrouwens(contact)personen van de ACLO, RUG of het watersportverbond contact op te nemen.

De vertrouwenscontactpersonen van de ACLO zijn Leon Hovenkamp (oud-Dagelijks Bestuurslid) en Velda Tjalma (oud-Algemeen Bestuurslid). Een afspraak voor een (telefoon)gesprek met de vertrouwenscontactpersonen kan gemaakt worden via vcp@aclosport.nl. In de mail kan je aangeven of je een voorkeur hebt voor een afspraak met Leon of met Velda.

Meer informatie over de vertrouwenscontactpersonen bij de ACLO is te vinden op de website van de ACLO.

Wil je liever bij de RUG je verhaal kwijt? Dan kan je terecht bij Marjolein Renker en Peter de Jong. Je kunt hen bereiken via confidentialadvisor@rug.nl. Mocht je meer informatie willen kan je dat vinden op de site https://www.rug.nl/vertrouwenspersoon

Naast de ACLO en de RUG is het dus ook mogelijk om contact op te nemen met de vertrouwenscontactpersoon van het watersportverbond. De vertrouwenscontactpersoon bij het watersportverbond is Bart van Breemen. Je kan contact opnemen via bart.van.breemen@watersportverbond.nl of via 06-28878407.

Zie voor meer informatie op de website van het watersportverbond.

Onze sponsoren