Maydayly

Maydayly 12 - Barcommissaris

Maydayly 12 - Barcommissaris

Het is weer zomer!

Vogels fluiten, en iedereen is blij op straat. Hoge hakken, blote kuiten, we gaan weer door tot ‘s avonds laat… Oftewel zoals een wijs man zou zeggen: Zon op m’n … Je kan m zelf wel afmaken. Wat een genot dat ik deze maydayly mag schrijven bakkend in de zon op mijn eigen balkon. Ik heb het net even gegoogled, en officieel begint de zomer pas vanaf pak m beet 21 juni. Toch heb ik m al zeker in m’n bol.

Laten we even nagaan wat er de laatste tijd is gebeurd. Te beginnen bij de start van de PW’s. Zoals Marijn al zei in zijn Maydayly, vanaf nu mogen we weer echt zeilen! Wat een cadeautje dat je dat dan ook kan doen met het weer van nu. Het hele PW weekend, en de woensdag PW alleen maar zon en harde wind. Een mooiere combinatie kan je natuurlijk niet hebben. Maar niet alleen het weer zit mee. Ook het enthousiasme van Mayday om weer het water op te gaan is prachtig. 9 boten bij de eerste woensdag PW! Bizar. Ik ben benieuwd wie er bovenaan staat in het klassement… Ik hoorde dat je dat sinds kort gewoon op de site kan bijhouden… ;)

Dan nog even naar de Nico, wonder boven wonder vaart ie weer een keertje niet. Nee nee, onze mooie Nico gaat naar de werf. Een week lang wordt er door iedereen van Mayday met man en macht geklust om onze mooie schuit, drijvende, borrel klaar, maar natuurlijk ook zeilend te houden. Heb jij je werkverplichting nou nog niet gedaan? Mis jij de Nico ook zo erg? Of heb je gewoon zin om in dit lekkere zonnetje een beetje te beunen aan de boot? Schrijf je dan in en kom langs! Alle hulp is welkom, en hard nodig om ons mooie bootje te behouden. 

Na al dat harde werk, kan het natuurlijk niet anders dat we elkaar ook even belonen met een lekker pilsje. Of het nou een Affligem van de tap van DTP is. Of een lekkere Spebi bij der Witz. Komende week zal Mayday ook op dat gebied aan je wensen voldoen. Over borrels gesproken… 

Als Barco kan ik natuurlijk niet weglaten dat we vorige week weer een prachtige vrijmibo hebben mogen meemaken. En niet zomaar een! Naast het feit dat de zon weer heerlijk scheen, en dat de nieuwe Lagunitas IPA net was aangesloten. Was er natuurlijk nog iets veel belangrijkers op de boot vorige week. De Lustrum bekendmaking! Of je er nou bij was op het moment suprême, achteraf op insta, of via via, het thema is bekend! Je zou toch denken, met al die hints die de lustrumcie heeft gegeven, kon je dit thema al van mijlenver aan zien komen. Toch stond ik versteld, niet alleen van de naam, maar ook van de mooie activiteiten die op de planning staan! Nu al zin in volgend jaar!

Maar dat was niet eens de enige bekendmaking! We weten sinds afgelopen dinsdag namelijk ook wie er aan het roer zal staan komend Lustrumjaar! Eindelijk weer een vrouw als P! En wat voor een! Afke, als ik zie hoe goed jij de Polycie leidt, dan kan ik alleen maar glunderen bij het idee dat je volgend jaar met dezelfde energie onze vereniging gaat leiden! Het wordt een prachtig jaar. Overweeg jij nou ook om een bestuursjaar te doen? En ben je net als ik ook zo enthousiast over komend Lustrumjaar, en Afke als onze nieuwe P? Weet dan dat er nog 5 andere bestuursfuncties zijn waar jij voor kan solliciteren! Een bestuursjaar op zich is al een onvergetelijk, uniek en leerzaam jaar. Gooi daar nog eens een lustrumjaar bovenop, en ik zou het wel weten! Zit je nou toch nog in het midden? Schroom dan niet om een keer met een (huidig/oud) bestuurslid, te kletsen of een keer mee te lopen. Een kans als dit krijg je namelijk niet vaak! Voor alle overige functies kun je solliciteren tot 10 mei 23:59.

Dan, om deze Maydayly af te sluiten neem ik je mee naar een van de mooiste borrels van het jaar. Pampus Koningsnach! Zelfs met een gebroken sleutelbeen kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om deze gezelligheid te missen. Het ging ook niet zonder slag of stoot. Door een aantal afvallers in de vaste planning hebben wij de borrel maar opgedeeld in shifts, want wie wil dit feest nou missen? Ik wil bij deze nogmaals de barcie bedanken voor het feit dat zij in hun vrije tijd samen de bar (en zichzelf, soms) overeind hebben gehouden. Maar nog meer dan dat wil ik Jente, Tsjalling, Silke en Marijn bedanken voor het blijven tot het eind, en de 2 uur schoonmaak die zij hebben gedaan van 5 tot 7. Daarnaast wil ik ook Pampus bedanken voor alle tijd en moeite die hier in is gegaan. Zowel vooraf, als achteraf. Jullie mogen trots zijn op een prachtig feest! Ik zal jullie achterlaten met een raadsel: De meeste mensen aan de bar op één avond, is dat Pampus Koningsnach, Introkamp, of wordt het toch Welvaerend tapt? 

Daarom proost ik graag met jullie, 

op zonnige zeildagen, beloond met zomerse biertjes

 

met vriendelijke groet,

Floris van Haaster

Barcommissaris der G.S.Z. Mayday

 


Maydayly 13 - Praeses
10jun

Maydayly 13 - Praeses

Lieve leden,    Ik schrijf dit stukje terwijl de trein dwars door het Friese landschap raast. Van Apeldoorn naar Groningen via...

11apr

Maydayly 11 - Commissaris NM

Maydayly 11 - Commissaris NM Het zeilseizoen is eindelijk weer begonnen! We hebben er lang op moeten wachten, maar dan is het toch echt...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren