Maydayly

Maydayly 13 - Praeses

Lieve leden, 

 

Ik schrijf dit stukje terwijl de trein dwars door het Friese landschap raast. Van Apeldoorn naar Groningen via Leeuwarden is precies drie uur. Genoeg tijd om even een Maydayly te schrijven. 

 

Ik denk terug aan de afgelopen maanden, want wat is er veel gebeurd. Precies een maand geleden was ons bestuur in het prachtige Porto te vinden. Aan de oevers van de rivier de Douro genoten wij van vele glazen Port, maar bovenal van het heerlijke weer en de ontspannen sfeer die beide in deze historische stad te vinden zijn. Het was geweldig om een weekje in Portugal te zijn, echter merkte ik dat het Mayday-leven toch wel iets is wat je snel gaat missen. Want wat zijn we eigenlijk bofkonten, twee keer per week een geweldige borrel en dan ook nog eens talloze mogelijkheden om te zeilen. 

 

Dit zeilseizoen is nu al fantastisch en het is nog niet eens voorbij. De Nico vaart elk weekend vrolijk uit, de PW’s van dit jaar zaten elke woensdag bomvol, de catamarans varen mee met de Ronde van Texel en dan hebben we het nog niet eens over ieders persoonlijke zeilavonturen gehad. Wat is het vet dat Maydayers weer te vinden zijn waar zij thuishoren: op het water, met elkaar! Wat heb ik gelachen met jullie op het Paterswoldsemeer de afgelopen weken. Ik heb sinds mijn tijd bij Mayday niet zo’n heerlijk verenigingsgevoel gehad: eerst een fel-competitieve PW varen en daarna gebroederlijk nagenieten van de mooiste sport ter wereld op het mooiste terras van Groningen, met een welverdiend after-sail-biertje.  

 

We mogen trots zijn op het feit dat we zoveel zeiluren samen maken en samen hebben gemaakt. Op deze manier wordt Mayday niet alleen een geweldige vereniging om te besturen, maar ook een geweldige vereniging om over te dragen. En sinds kort weten we allemaal aan wie, want het kandi-bestuur is bekendgemaakt. Zij gaan een episch jaar tegemoet waarin ook zij prachtige dingen zullen tegenkomen en meemaken. 

 

Lieve mensen, bedankt voor jullie enthousiasme. Op het water, in jullie commissies en tijdens de Gyas-Maydaymix zijn jullie te vinden met een grote glimlach. Dit maakt deze laatste maand voor de vakantie zo veel leuker. Hou dit vast!

 

Namens het hele bestuur wens ik jullie allemaal ontzettend veel succes met de tentamens de komende tijd. Vergeet niet om af en toe naar buiten te gaan en misschien wat ontspannende uurtjes op het water door te brengen. Laten we als vereniging aftellen naar Welvaerend Tapt om samen de zomer in te luiden. Ik hoop jullie daar allemaal te zien.

 

Succes de komende weken en tot snel!

 

Lars 


 


Maydayly 14 - Abactis
02jul

Maydayly 14 - Abactis

Maydayly 14 - Abactis Lieve leden, De zomer is begonnen of toch nog niet helemaal. Voor de ongelukkige ben je nog aan het strijden voor...

02mei

Maydayly 12 - Barcommissaris

Maydayly 12 - Barcommissaris Het is weer zomer! Vogels fluiten, en iedereen is blij op straat. Hoge hakken, blote kuiten, we gaan weer...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren