Maydayly

Maydayly 17 - Commissaris Nicolaas Mulerius

  • Maydayly
  • 2 minuten (439 woorden)

Na het heugelijke nieuws in de vorige maydayly van onze zeilco en de vele evenementen die al geweest zijn is het jullie vast niet ontgaan; we mogen weer zeilen! Dit betekend dat de eerste PW alweer geweest is, velen hard aan het trainen zijn met de voorjaarscursus (waarbij meer dan twintig mensen hun CWO hebben gehaald!) en de Nico weer volop aan het varen is! We hebben ook al negen nieuwe leden in de klipperopleiding, enthousiast om volop mee te varen en te leren varen op onze mooie klipper. Bovenal geeft dit aan hoe blij iedereen is om weer te kunnen zeilen en dat we ons daar met zijn alle volop voor inzetten.

Sinds vorige week hebben we er ook iemand bij die met de Nico mag varen: Dirk- Heine heeft zijn papieren gehaald! Hij was al bevorderd door ons Schippers College, maar door corona en een kapotte keerkoppeling duurde het helaas nog even voordat hij kon afvaren. Hij was het gelukkig nog niet verleerd; vorige week donderdag zijn wij afgereisd naar Delfzijl om daar zijn examen af te leggen. Van harte gefeliciteerd, op vele mooie overvaarten en weekenden!

Al met al is er in de korte twee maanden dat we weer mochten zeilen veel gebeurd, wij hebben hier met zijn allen volop gebruik van gemaakt. Dit alles maakte de afgelopen periode erg druk, omdat er veel te regelen viel om al deze mooie dingen mogelijk te maken. Het Nico protocol moest aangepast worden, dus heb ik de relevante regelgeving en maatregelen uitgezocht en verwerkt in het nieuwe protocol. Doordat de Nico weer vaart komen er wat dingen boven die niet lekker werken en zijn er dingen die door gebruik weer beschadigen. Hierdoor is de kluscie druk aan het klussen, tussen de zeilweekenden door, en houdt ik  mijzelf bezig met bestellen van nieuwe onderdelen en af en toe zelf wat uurtjes klussen aan de Nico. We varen nu enorm veel met de Nico, wat veel vraagt van de schippers en bovenal de KZcie, die achter schippers aan bellen of ze een dagje kunnen varen of overvaren en alle logistiek achter de dagtochten regelen. Op de achtergrond ben ik met de KZcie en het SC ook bezig met de laatste puntjes van het klipperopleidingsplan. Als kers op de taart kon ik mee als bemanning met het afvaren van Dirk-Heine, iets wat erg leuk was om bij te zijn. Er komen steeds meer ad-hoc dingen bij, de corona sleur begint wat op te breken. Het is even omschakelen, maar uiteindelijk super leuk om dit mee te maken en er aan bij te dragen dat we hier het maximale uithalen!


14mei

Maydayly 18 - Barcommissaris

Lieve Maydayers, Sinds mijn vorige Maydayly is er alweer zoveel gebeurd. Zo hebben we een paar mooie activiteiten mogen organiseren...

19apr

Maydayly 16 - Zeilcommissaris

Deze Maydayly is niet als elke ander Maydayly. Want, ik heb geweldig nieuws voor jullie en dat wil ik graag via deze weg even met jullie...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren