Maydayly

Maydayly 16 - Zeilcommissaris

  • Maydayly
  • 2 minuten (471 woorden)

Deze Maydayly is niet als elke ander Maydayly. Want, ik heb geweldig nieuws voor jullie en dat wil ik graag via deze weg even met jullie delen.

MAYDAY GAAT NAMELIJK WEER SKUTSJESILEN!

Het afgelopen jaar is dit onderwerp namelijk al meerdere keren bij jullie voorbij gekomen, door middel van een enquête, verhalen op de ALV’s of onder het genot van een biertje met je ploegje of dispuut genoot. En iedere keer kwam de vraag naar boven, gaat Mayday nou wel weer skutsjesilen? En het antwoord is JA!

Afgelopen weekend ben ik samen met Femke naar het pittoreske Earnewald afgereisd. Voor de mensen die Femke en mij een beetje kennen, weten dat je dit moet lezen als ‘zijn met vol gas en radio 100% NL op naar Earnewald gereisd’. Alleen dit al bracht herinneringen omhoog. Maar toen moest de dag nog beginnen. We hadden namelijk een koffie afspraak met de eigenaar van de Swanneblom om het toch nog maar eens te hebben over dit mooie schip en dat het wel zonde was dat Swannie al twee jaren stil lag en daarbij ook dat de kennis die we al die jaren hebben vergaard verloren gaat als we niet weer gaan zeilen. Dus, wat doe je dan? Inderdaad, dan maak je afspraken zodat Mayday weer lekker de boot mee kan nemen en al die kennis kan overdragen op de nieuwere lichtingen.

Age was dol enthousiast en gaf aan dat hij het toch ook wel gemist had, de enthousiaste Groninger studenten die wat om het schip heen dartelen en die na afloop een lekker biertje drinken in hokje. Dus was uit volle enthousiasme al begonnen met de zwaarden te schuren, want hoe eerder het schip weer zeil klaar is hoe eerder de studenten weer los kunnen. Ik was zelf wel erg blij dat Age ook weer zo enthousiast was en helemaal stond te popelen, want ik ben zelf ook heel de week al aan het stuiteren dat we weer mogen zeilen. Ik hoop dan ook dat al mijn enthousiasme binnenkort ook snel aan jullie kan overdragen tijdens een mooi zeiltochtje over de Friese meren. Want zoals het nu lijkt gaat dat al snel gebeuren.

Wat wel goed is om te weten is dat er dit jaar helaas geen wedstrijden met de Swanneblom worden gevaren. De Swanneblom staat namelijk nog steeds te koop en als je mee doet met de wedstrijden dan kruip je gezellig met 15 stalen bakken op een aantal meter. Dit kan nog wel eens spannend zijn, en dit zag Age dan ook niet geheel zitten i.v.m. mogelijke schade (en laten we eerlijk zijn daar zit je niet op te wachten als je hem wil verkopen). Dus wedstrijden worden er niet gevaren, maar wel optimaal zeilen. Zowel avondjes, dagjes als weekendjes weg (als het mag van ome Mark en Hugo).

 

            


01mei

Maydayly 17 - Commissaris Nicolaas Mulerius

Na het heugelijke nieuws in de vorige maydayly van onze zeilco en de vele evenementen die al geweest zijn is het jullie vast niet...

29mrt

Maydayly 15 - Fiscus

Het eerste halfjaar zit erop!! Wat hebben we al ontzettend veel leuke dingen met elkaar meegemaakt. Je merkt toch dat je in een korte...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren