Maydayly

Maydayly 7 - Praeses

Lieve leden,

 

Daar staan we dan. Het einde van 2022 is gekomen. Een jaar waarin veel activiteiten en tradities weer terugkwamen van weggeweest. “Het oude Mayday” waar je veel oudere leden altijd over hoort praten leek teruggekeerd.

 

Wat houdt dat nou precies in, Mayday? Waar staan we eigenlijk voor en wat brengt ons allemaal samen?

 

Zeilen, denken veel mensen, maar bij Mayday wordt lang niet door iedereen gezeild. Toch zijn we ook geen borrelvereniging, want we hebben een varende klipper en een grote kleine vloot waar meer dan genoeg in gezeild wordt. Mayday is niet een vereniging die heel makkelijk te definiëren is.

 

Het is in ieder geval een plek waar veel mensen zich thuis voelen. Een plek waar ruimte is voor traditie en tegelijkertijd voor nieuwe ideeën. Een plek waar we samenkomen en waar we de vrijheid van het studentenleven samen vieren. Of je nu een fanatiek klusser bent of een instructeur. Of je nu een U-boot verslinder bent of een zeilschipper: bij Mayday vieren we het studentenleven samen.

 

Hoe doen we dat dan precies? Dat verschilt eigenlijk per week. Want het woord ‘borrel’ omschrijft eigenlijk niet wat er bij Mayday echt gebeurd. Neem nou SinterkAALs en zijn pieten. Een avond lang namen zij de vereniging mee in de gebeurtenissen en tendensen van het afgelopen jaar door gedichten en limericks voor te dragen. Het was geen borrel, het was een ervaring.

 

En wat dacht je van het Stout Kerstdiner? Een avond lang heerlijk dineren onder het genot van muzikaal talent vanuit Mayday. Ook dat was een ervaring. Of zoiets als Winterwelvaart, waar onze prachtige Nico wordt omgetoverd tot poppodium en glühweinkroeg. Jong en oud genoten van onze prachtige boot en waren niet weg te krijgen. Veel bezoekers omschreven onze boot als open en gezellig. Ook dat is een ervaring.

 

Het mag gezegd worden, Mayday is een ervaring. Niet alleen voor Bermuda, ons nieuwe ploegje van het jaar (felicitaties!), maar ook voor de bikkels die volgende week meegaan op Winterwaddenweek. Niet alleen voor commissies en disputen, maar ook voor het bestuur dat week voor week weer zijn best doet om de vereniging een stukje mooier te maken. Mayday is een ervaring waar iedereen in wordt meegenomen en waar iedereen over een aantal jaren als de tijd van zijn of haar leven op terugkijkt.

 

Afsluitend wilde ik zeggen dat wij als bestuur iedereen ontzettend dankbaar zijn. Bedankt aan alle commissies die onze jaarplanning weer volkrijgen en zorgen dat er genoeg te doen is. Bedankt aan alle disputen en zeilteams die zich inzetten voor hun feesten en die zich inzetten voor de sfeer en cultuur bij Mayday. Bedankt aan alle leden die onze Nico op de dinsdag en donderdag vullen met gezelligheid. Bedankt aan mijn bestuursgenoten, waarmee ik nu al zoveel heb genoten en geleerd. Zonder jullie allemaal is Mayday geen Mayday.

 

De staat van de verenging is goed en sterk en we gaan vol goede moed 2023 in. Bedankt lieve mensen, rust lekker uit en blijf doen wat jullie doen. Samen komen we verder.

 

Liefs,

 

Lars

 


18jan

Maydayly 8 - Abactis

Maydayly 8 - Abactis Lieve Leden, Afgelopen keer schreef Lars een heel mooi stuk over 2022. Terugblikken op 2022 is nu al verleden tijd...

Maydayly 6 - Barcommissaris
04dec

Maydayly 6 - Barcommissaris

Lieve Leden,   We zijn alweer in de laatste maand van 2022 aangekomen! Dan sta je op het Introcie Eindfeest, dan in het pakhuis bij de...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren