Maydayly

Maydayly 6 - Barcommissaris

Lieve Leden,

 

We zijn alweer in de laatste maand van 2022 aangekomen! Dan sta je op het Introcie Eindfeest, dan in het pakhuis bij de EJC ploegbekendmaking, en dan hebben we ons eerste Dispuutsfeest er alweer op zitten. Zowel de ploegbekendmaking, als het Beaufort Neonfeest zijn ook voor mij een eerste keer dat ik ze fysiek mag meemaken. Geweldig om de vereniging weer zo te zien. Als barco brengt dat natuurlijk alleen maar vreugde. Maar niet alleen bij de grote feesten zie je dat de vereniging weer in vol gas vooruit gaat. 

 

Ook bijvoorbeeld een Nestor team dat met een goede 16 man naar de Braassemcup rees. Een Kluscie die nu standaard elke woensdag aan het klussen is op de boot. En natuurlijk niet te vergeten, de klusweek van de valken, waar je als eerstejaars zelfs crazy 88 punten mee kon verdienen. Prachtig om te zien hoe al deze Maydayers bij elkaar komen, niet alleen om te feesten, maar vooral ook om te zeilen, en te kunnen blijven zeilen in de toekomst.

 

Waar ben je dan als Barco al die weken mee bezig? Bier bestellen natuurlijk. Deze maand waren dat onder andere 16 fusten Mannenliefde waarmee we enorm veel geld hebben kunnen ophalen voor het goede doel. 1372,5 euro aan omzet om precies te zijn. Alle winst hiervan zal binnenkort overgemaakt worden aan de Movember stichting. Daarmee dragen we bij aan meer onderzoek over de mentale gezondheid van de man, Prostaatkanker en Teelbalkanker. Zo makkelijk eigenlijk, jij kan genieten van een heerlijk biertje, en ondertussen red je levens. Maar het wordt zelfs mooier. Naast dat heerlijke Saison biertje kan je nu ook de glazen kopen, om daarmee nog meer geld aan het goede doel te schenken. Je hebt ze vast wel gezien, de mooie ronde Oedipus glazen. Deze zijn allemaal te koop via de barcommissaris. Wil jij dus ook 1, 2 of 24 Oedipus glazen voor bij jou thuis? Mail dan je favo Barco om kans te maken op een mooi spebi glas!

 

Promo praatje klaar, terug naar de Maydayly. Niet alleen konden we genieten van zo’n lekkere spebi. Het kon ook nog een keer in een heerlijk rustige borrel sfeer. Wat mij betreft stond november in het teken van uitblazen na een heftige introperiode. De eerste tentamens stonden voor de boeg en er waren meerdere borrels waar de discolichten de hele avond uit hebben gestaan. In plaats daarvan stond men langs de bar, of zaten we aan de roeftafel rustig na te praten na een lange dag studeren. Zo kan het dus ook! Dat vind ik het mooie aan Mayday, alles kan. De ene dag schroef je je kop eraf op het Beaufort Neon feest, en de vrijdag daarop kijk je voetbal met bitterballen. Ben je dan nog niet klaar, dan kan je in het weekend keihard zeilen in Medemblik.

 

Daarom proost ik graag met jullie, op een vereniging waar zoveel mag, en zoveel kan,

 

Warme groet,

 

Floris van Haaster

 

Barcommissaris

 

 


Maydayly 7 - Praeses
23dec

Maydayly 7 - Praeses

Lieve leden,   Daar staan we dan. Het einde van 2022 is gekomen. Een jaar waarin veel activiteiten en tradities weer terugkwamen van...

Maydayly 5 - Commissaris Nicolaas Mulerius
20nov

Maydayly 5 - Commissaris Nicolaas Mulerius

Zowel de rust als reuring zijn weer volop wedergekeerd in de vereniging. De races zijn gevaren, de ploegjes zijn gevormd, de valken zijn...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren