Maydayly

Maydayly 5 - Commissaris Nicolaas Mulerius

Zowel de rust als reuring zijn weer volop wedergekeerd in de vereniging. De races zijn gevaren, de ploegjes zijn gevormd, de valken zijn uit het water, de EJC periode is in volle gang en iedereen maakt zich op voor het winterseizoen. Het was een rare gewaarwording om op de Nico te klussen terwijl het buiten licht aan het sneeuwen was (pas op voor het gladde dek!), maar het betekent ook dat de feestdagen er weer aan zitten te komen. Ik kijk al uit naar de warme chocomel en glühwein tijdens de Winterwelvaart.

 

Terugkijkend op de afgelopen tijd ben ik afwisselend veel met het onderhoud en het zeilen van de Nico bezig geweest. Volledig in lijn met vorige NM’s moest er weer een groot onderdeel van de Nico vervangen worden, dit keer het staand want (die stalen kabels die de mast stabiel houden). Het resultaat mocht er zijn, de races zijn fantastisch gevaren! Over de 2e plek in de Klipperrace,1e plek in de Brandarisrace, recordpoging in de Beurtveer en een 5e plek in de Waddenrace kan je alleen maar positief naar huis schrijven. Hoewel alle races fantastisch waren om mee te varen, is de Waddenrace een hele nieuwe ervaring geweest voor de Nico en haar bemanning. Het was een uitdaging om in keiharde wind te varen terwijl je rekening moet houden met de veranderlijke waddenzee. Als chef navigatie & logboek ging dat nou niet altijd even soepel, en hadden we ineens wel héél weinig snelheid voor de wind die er stond… Gelukkig is het positief afgelopen en hebben we het resultaat goed kunnen vieren in het Brouwdok. 

 

Daarna was het tijd voor een spannend moment voor twee leden van de opleiding. Nina en Siem hebben namelijk het praktijkexamen voor grote motorschepen gevaren, en tot mijn grote vreugde ook beiden gehaald! Van harte gefeliciteerd! Na een druilerige dag in Delfzijl werd de overvaart terug met een zonnetje beloond. Heel veel vaarplezier allebei! Dit markeerde dan ook het voorlopige einde van het zeilseizoen van de Nico, wat betekende dat de zeilen afgeslagen en voor onderhoud naar de zeilmakerij gebracht moesten worden. We kregen wat rare blikken toen we de ingang van de Westerhaven blokkeerden met het opvouwen van ons grootzeil, wat toch wel wat ruimte inneemt. Als kers op de taart ben ik als piet verkleed en heb vanaf het puntje van de kluiverboom Sinterklaas welkom geheten in Groningen. Alle lachende kindergezichtjes maakten de vrieskou meer dan waard. 

 

Ik kijk ernaar uit naar alle (relatief) nieuwe gezichten op de vereniging wat minder nieuw te vinden en om aan de Nico te klussen. Met een schaal kruidnoten op tafel kom ik wel weer de winter door. Een heel mooie periode gewenst!

 

Groetjes,

 

Marijn Kamer

Commissaris Nicolaas Mulerius
 


Maydayly 6 - Barcommissaris
04dec

Maydayly 6 - Barcommissaris

Lieve Leden,   We zijn alweer in de laatste maand van 2022 aangekomen! Dan sta je op het Introcie Eindfeest, dan in het pakhuis bij de...

29okt

Maydayly 4 - Zeilcommissaris

Lieve leden,   Poah! Wat een weken hebben we achter de rug! Of je was aan het feesten in club Kiwi, of je was het IJsselmeer aan het...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren