Maydayly

Maydayly 16 - Zeilcommissaris

Ahoy luitjes!

Het is niet lang geleden sinds de vorige Maydayly, maar er is genoeg gebeurd in de tussentijd! Waarschijnlijk de meest opvallende gebeurtenis was de verjaardag van de koning die elk jaar groots wordt gevierd bij Mayday tijdens Pampus Koningsnach! Een avond vol oranje, rijkelijk vloeiende drank, dansjes en zelfs een live optreden van het Wilhelmus op de roef. En dan na een minimaal aantal uurtjes slaap weer door met Koningsdag zelf…En dan is het weer donderdag: ploegavond! Ja, het is hard werken, dat drinken. 

Dus voor alle strijders die op het programma kijken en alle grote feesten zien aankomen en denken ‘hoe ga ik dat overleven??’, hier een aantal tips van jullie lieftallige bestuur. 

 

Hoe Overleef Ik: Mayday feesten. 

 

  1. Plan vooruit: haal op tijd je verkleedkleding voor de thema’s. Als je met een grotere groep afspreekt om dezelfde outfits te dragen kan je elkaars creativiteit gebruiken voor goedkope maar ludieke kostuums en hoef je niet in je eentje te knutselen. Zo hou je tijd en geld over en sta je ook goed te shinen met je vrienden op het feest!

  2. Zorg de avond zelf natuurlijk eerst voor een goede bodem. Natuurlijk is het goedkoop dronken worden als je weinig eet van tevoren, maar een ritje met de ambu is ook duur. Ga voor eten met goede vetten (noten of vette vis), koolhydraten en met deeg of kaas om dat maagje te vullen. 

  3. Maak gebruik van het warme seizoen en koop fruit in als borrel snack/toetje! Het klinkt flauw, maar vruchten zoals appels, watermeloen, druiven en aardbeien zorgen stiekem voor suikers en hydratatie. Handig als je niet zo’n fan bent van water pauzes tijdens het drinken. 

  4. Ben je op het feestje zelf? GENIET! Ga dansen in de roef, vraag je favo nummertje aan, ga met mensen kletsen op het achterdek die je normaal niet spreekt. Je zal waarschijnlijk niet veel herinneren, dus zorg dat die flarden van de avond ervoor in ieder geval leuk waren. 

  5. Als je met je recalcitrante harses toch de rattentaxi pakt en alleen naar huis fietst, deel je locatie met iemand en app wanneer je thuis bent. Better safe than sorry. 

  6. Ben je thuis? Drink een goed glas ORS (of ranja met zout). De zouten zorgen ervoor dat je je vocht vasthoudt en de suikers zorgen voor energie terwijl je zwetende lichaam hard aan het werken is om de alcohol te verwerken. Je zal de dag erna minder uitgedroogd en ellendig in bed liggen, waardoor je weer vrolijk door kan! 

  7. Ook Rennies kúnnen helpen om je vocht vast te houden. Ze zorgen ervoor dat je maagzuur wat minder kwaadaardig is en kunnen hopelijk (maar niet altijd) voorkomen dat je je laatste glaasje water er weer uit gooit. 

  8. Hielp het tot nu toe niks en ben je toch tantoe moker brak? Waterijsjes kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat je mondjesmaat water en suiker binnen krijgt. Als je te snel een glas water naar binnen klapt kan die nog wel eens retour komen, maar waterijsjes zorgen ervoor dat je rustig hydrateert. Ook sportdranken en frisjes zorgen weer voor de nodige suikers en water om er weer bovenop te komen, dus hou een katerwater proeverij met je ploeg om er achter te komen wat jouw beste anti-kater middel is! 

  9. Zorg natuurlijk dat je genoeg slaap krijgt, maar pak daarna een lekkere douche en ga daarna naar buiten! Ga voor een brakke brunch met je vrienden en geniet van de frisse bries op je warme kater-hoofd. 

  10. Als laatste tip: zeilen is de beste manier van uitbrakken (dat hebben Mayday leden in 1994 al voor ons ontdekt gelukkig). Er gaat zelfs een bus naar het Paterswoldsemeer, dus als je niet het geluk hebt dat je op de Nico wakker wordt of niet meer kan fietsen naar VWDTP, doe dat. Kotsen in mondkapjes is nu gelukkig geen risico meer. Beste tip ever, ga lekker zeilen. Dan kan je de dag erna weer door naar het volgende feestje! 

 

Ons mam gaf me ooit de tip voor carnaval: het is een marathon, geen race. Als je dit feest-voorjaar uit wilt spelen, moet je misschien niet elke avond tot het gaatje gaan want dan haal je het niet. Spaar jezelf op voor de laatste eindsprint door op tijd te weten wanneer je naar bed moet, en zorg zo dat je alles mee kan pakken en ultiem kan genieten van elk moment! 

 

Veel plezier en tot op de dansvloer (of het achterdek)!


22mei

Maydayly 17 - Commissaris Nicolaas Mulerius

Moi moi,   Dit is wel weer een mooi moment om een Maydayly te schrijven, afgelopen weken is er weer veel gebeurd om jullie van mooie...

25apr

Maydayly 15 - Fiscus

Lieve leden, Voelen jullie de lentekriebels ook al? Nu ook de laatste valkjes weer helemaal vaarklaar zijn heb ik de zomer weer in mijn...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren