Maydayly

Maydayly 1 - Praeses

Mooie leden,

 

Het is best gek, de start van zo’n bestuursjaar. Ineens heb je de touwtjes in handen, met een volle mailbox en een telefoon die roodgloeiend staat. Dit is echter allemaal ontzettend leuk om te doen, omdat er zoveel mooie dingen gebeuren bij Mayday en door de waardering en support die je krijgt van alle leden.

 

Een aantal weken geleden hebben we bij Mayday een fantastische KEI-week neergezet. Borrelen op het dek van het mooiste schip van Groningen, terwijl de ene na de andere nieuwe student in een valkje stapt om door de grachten te zeilen. Wat een prachtig gezicht was dat! En het resultaat? 140 nieuwe leden die komend jaar Lichting ’22 zullen vormen. Lichting ’22, welkom bij Mayday!

 

Inmiddels is de introperiode in volle gang. We trapten af met een fantastisch introdiner, waar we voor het eerst kennismaakten met onze eerstejaars onder het genot van een heerlijk drie-gangendiner bij News Café. Daarna was dan ook gelijk de eerste echte borrel van het nieuwe verenigingsjaar. Op deze maandagavond was het prachtig om te zien hoe de meeste eerstejaars kennismaakten met de U-boot en besloten om hiervan samen op het dek van onze Nico te genieten.

 

Afgelopen weekend knalden we gelijk door met het hoogtepunt van de introperiode: het enige echte introkamp! Geheel volgens traditie waren we weer te vinden in Sneek, maar dit introkamp was anders dan anders. Deze keer waren namelijk alle zeildisciplines die Mayday rijk is op het introkamp te vinden en eerstejaars konden meezeilen met al deze disciplines. Terwijl ik met een ‘frietje met’ in mijn hand vanaf het starteiland naar het water stond te kijken, keek ik mijn ogen uit. Je moet je voorstellen hoe twee catamarans die langs de Nico razen, met een RS Quest die er tussendoor vaart, achtervolgt door tien valken. Uit de verte doemt vervolgens een zeilteken met twee dobbelstenen op wat betekent dat ook het skûtsje van de partij is. Over dit moment zal nog lang worden nagepraat.

 

Ik moet zeggen dat ik na het afgelopen introkamp echt ontzag heb gekregen voor wat wij als vereniging voor elkaar kunnen krijgen. Het is zo mooi om te zien hoe alle verschillende kanten van de vereniging samenwerken met elkaar om zoiets moois als een introkamp neer te zetten. Daar genieten wij als nieuw bestuur ontzettend van. Hou dat vast mensen, we mogen trots zijn!

 

Terwijl wij als bestuur Zink bezig zijn met het voorbereiden van de aankomende ALV’s en even moeten wennen aan ons nieuwe ritme, kan ik zeggen dat we er allemaal klaar voor zijn en ontzettend veel zin hebben om komend jaar de vereniging te besturen. Ik hoop jullie allemaal snel te spreken op een borrel en onthoud: blijf trots op wie we zijn als Mayday!

 

Liefs,

 

Lars


25sep

Maydayly 2 - Abactis

Hoii lieve leden, Hier mijn eerste maydayly. Wel gek hoor om nu zelf eentje te schrijven in plaats ze altijd te lezen. Het leek altijd...

06jul

Maydayly 18 - Barcommissaris

Liever laat dan nooit.. Een nieuwe Maydayly! De laatste keer dat jullie een Maydayly hebben gekregen was alweer een maand geleden, dus...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren