Nieuws

Kajuitbootweekend 2023

Het is alweer een paar weekenden geleden: Kajuitbootweekend 2023! Op 24 maart zijn de Mayday-leden in grote getale afgereisd naar Lemmer. De kajuitboten werden weer gehuurd bij Enjoy Sailing, met 121 deelnemers waren er 19 boten gevuld. Daarnaast waren er ook leden die zelf een boot hadden geregeld. 

De blikken bier werden verdeeld over de boten, de Heineken vlaggen werden gehesen in de masten en het weekend kon beginnen!

Voor het eerst in jaren was er te veel wind in plaats van te weinig. Zaterdag waaide het zo hard dat de meeste niet uit konden varen. Het zeilen naar Enkhuizen was dit jaar geen optie. Een aantal boten heeft in de ochtend een stukje gevaren naar Heeg, maar gelukkig had Lemmer voor de andere leden ook alternatieve activiteiten. Zo heeft een grote groep gezwommen en er is gebowld. In de loop van de middag werden de boten en leden omgetoverd. Het thema was "De sprookjesboom". De Polycie heeft elke boot beoordeeld en uiteindelijk heeft Drift de kostuums wedstrijd gewonnen! Met een prachtige uitvoering van het Groningse sprookje holle bolle Jan. De avond is doorgebracht in het Café de held van 63, waar veel biertjes genuttigd zijn tot in de late uurtjes.

Zondagochtend na de groepsfoto was het tijd voor waar we voor waren gekomen, zeilen! De schippers maakten hun boten klaar voor een dagje op het water. Er waren veel brakke koppies. Gelukkig is zeilen de beste oplossing voor minder brak zijn, dus werd de tocht afgelegd naar Stavoren. Er werd hard gezeild, de 7 knopen zijn zelfs aangetikt! 

Zondagmiddag druppelde iedereen de haven weer binnen en was er helaas een wat mindere klus voor de boeg. Het schoonmaken van de boten. Dit was onder het genot van het zonnetje dat steeds een beetje doorbrak ook te doen. Het weekend zat er weer op en was wederom geslaagd!

Bedankt aan alle deelnemers en de Polycie voor het mooie weekend!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren