Nieuws

Einde aan een succesvol PW seizoen

Een maand geleden vond de spannendste competitie rondom het wedstrijdzeilen bij Mayday plaats, de Paterswoldsemeer wedstrijden, beter bekend als de PW’s. Voor wie dit niet kent, de PW’s zijn zeilwedstrijden die plaats vinden op het Paterswoldsemeer. Er wordt voornamelijk gezeild in valken, maar dit jaar deed voor het eerst ook de Quest (zwaardboot) mee. Elk jaar worden er zo’n 5 of 6 wedstrijden gevaren, waarbij de winnaar wordt gekroond tot PW Meister. Ook vond er dit jaar een verbandenklassement plaats. 


In april werd het PW-seizoen afgetrapt met een trainingsweekend. Hierbij werd alles uitgelegd over regels en tactieken met betrekking tot het wedstrijdzeilen. Om de competitie een beetje aan te wakkeren werd er Mario Kart op het water gespeeld, om het weekend vervolgens af te sluiten met de eerste PW van het seizoen.
In april en mei vond daarna bijna elke woensdagmiddag een PW plaats, waarbij in elke wedstrijd minimaal 18 deelnemers klaar stonden om te gaan zeilen. Het seizoen werd groots afgesloten met een PW waarbij maar liefst 12 boten de strijd met elkaar aangingen. Het was dit jaar een geslaagd en spannend PW seizoen, waarbij de teams van Overtuigd, AAL en Stout erg aan elkaar gewaagd waren. 


Toch ging Maayke in de Quest ervandoor met de titel PW Meister 2023. Maar ook Overtuigd viel in de prijzen als winnaar van het verbandenklassement.


Alle deelnemers bedankt voor dit geslaagde seizoen en tot volgend jaar!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren