Welvaerend

Welvaerend

Volgens de overlevering kwam de naam uit de koker van twee Welvaerende dino’s Bram en Teun, die waar zij konden van de daken schreeuwden dat zij welvarend waren en deze letter symbool staat voor verliefd zijn. Uit een soort aftrekkende combinatie kon maar één naam volgen:

Welvaerend. Est. 23 oktober 2007.

Ons zeilteam ontsproot uit een combinatie van liefde, nood en passie. Nadat eerder al Bram, Jappie en Geert uitnodigingen van Pampus en AAL lachend van de hand hadden gewezen, we schrijven 2007, was het de beurt aan de Rob, Erik, en Jorrit. Van dit soort bierdrinkende landrotten moesten de latente oprichters niets hebben. Een nieuw elan (geen nieuwe Elan) had Mayday nodig. Zeilers, mannen, kerels! Geheel in lijn met de – toen nog premature – Welvaerend-traditie is onbekend hoe de dingen precies zijn gelopen, maar aan het eind van de rit was er een heus zeilteam geboren; Zeilteam der G.S.Z. Mayday Welvaerend. Een zeilteam dus, om de nadruk te leggen op wat Welvaerend wilde uitdragen: zeilen en drinken, in plaats van enkel dat laatste.

Natuurlijk is niet elke Welvaerende is in een optimist geboren of krijgt een stijve van de Volvo Ocean Race, maar als er één verbindende factor is bij ons, dan is het de gedeelde interesse voor zeilen. Menig Welvaerende is om die reden met regelmaat op het water te vinden. Daarmee is niet gezegd dat (goed) kunnen zeilen een vereiste is. Plezier in de zeilsport staat bij ons voorop! Vind je zeilen helemaal niks? Dat kan wel, maar dan ga je niet mee.

Zeilactiviteiten
Met het NSK, de Maydaymatch, de Nestor Trophy, het IFKS en uiteraard de PW’s zijn we erbij. Daarnaast varen we (internationale) wedstrijden zoals de 24uurs race en de Colin Archer Memorial Race met onze eigen vloot van 5 kajuitjachten. Ieder jaar organiseren we hiermee een legendarisch kajuitbootweekend exclusief voor Welvaerenden. Los daarvan wordt er in de vrije tijd veel gevaren op het IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee, maar ook gewoon op Patjewol.
Walactiviteiten
Naast onze bedrijvigheid op het water, zijn we natuurlijk ook actief op het vasteland. Immers, wij staan voor zowel zeilen als bier drinken met maten. Bovendien, de beste stuurlui staan aan wal. Jaarlijkse activiteiten op de wal zijn onder andere Welvaerend Tapt, een feest waar de hele vereniging, hunk-er-end, naar uitkijkt aan het einde van het collegejaar. Andere activiteiten zijn het Sinterklaes weekend en voorjaarsdiner als seizoensouverture.
http://www.welvaerend.nl/

Lichtingen

Nestor Welvie
Lichting ‘07 Rob van Heumen
Lichting ‘07 Bram van der Leij
Lichting ‘07 Teun Bakker
Lichting ‘07 Jasper van Wanrooij
Lichting ‘07 Geert-Jan Woudsma
Lichting ‘07 Erik Loeffen
Lichting ‘07 Jorrit Meijering
Lichting ‘08 Bauke de Vries
Lichting ‘08 Lieuwe de Vries
Lichting ‘08 Ruurd van der Leij
Lichting ‘09 Michiel van der Meijden
Lichting ‘09 Roel ter Horst
Lichting ’11 Jelle Tjerkstra
Lichting ’11 Joep van Heumen
Lichting ’12 Michael van Drie
Lichting ’12 Mike Hemmen
Lichting ’12 Tim Kroon
Lichting ’14 Wouter Aalberts
Lichting ’14 Willem van Nuland
Lichting ’14 Niek de Boer
Lichting ’15 Sybren Dantuma
Lichting ’15 Coen van de Luijtgaarden
Lichting ’15 Jeroen Kerssies
Lichting ’16 Jan-Wilco de Koning
Lichting ’16 Michel Dalmolen
Lichting ’17 Keimpe Oenema
Lichting ’18 Jan Drenth
Lichting ’18 Sijbrand Wonink
Lichting ’18 Hylke van der Wel
Lichting ’18 Tom Pronk
Lichting ’19 Naud de Boeij
Lichting ’19 Koen Dijk
Lichting ’19 Robbert Raven
Lichting ’19 Douwe Walinga
Lichting ’19 Jesse Dijk
Lichting ’19 Thijs Jan Kienstra