Fred

Fred

Het jaar was 1968. De emancipatie was er door, eindelijk mocht er een vrouw de schipper zijn op de Volvo Ocean Race. Haar naam: Wilhelmina Fredericus. Nu, bijna 50 jaar later eren wij de eerste vrouwelijke schipper van een van de meeste belangrijke zeilwedstrijden van de wereld. Ons eerbetoon aan Wilhelmina Fredericus: Ons zeilteam vernoemen naar haar. Zodoende is op 29 september 2011 Fred geboren.

Begonnen als ploegje, doorgezet als zeilteam bestaan wij sinds 2011 als zeilteam. Dit jaar gaan we dan ook ons eerste lustrum vieren met een mooie reis!

Wij kenmerken ons door veel aanwezig te zijn op PW’s, Het NSK zeilen, de Maydaymatch, Briorace, 24-uursrace, Grousters Zeilmarathon en ieder andere wedstrijd die op ons pad komt. We zeilen niet alleen binnen, maar ook buiten Mayday. Niet kunnen zeilen is geen drempel voor ons: als je het maar wilt leren, daar ben je immers nooit oud genoeg voor!

Hét vrouwen zeilteam van Mayday borrelt in ieder geval elke 1e en 3e woensdag van de maand samen! En waar mogelijk, elke andere dag. We zijn te herkennen aan onze liefde voor groen, een biertje in ons hand of een hertengewei om ons heen.

Je kunt ons beschouwen als een bitterkoekje: lekker en apart, maar je moet er van houden.

Leden van Team Fred:
Emma, Liesbeth, Nikki
Isabelle, Renate, Rosemarie, Moos (Simone v/d E.)
Jessica
Christy, Karlijn, Ymke
Daniëlle, Sofie, Nienke
Henk en Set (Emma H en Lisette)
Ari, Menno en Thirza (Sophia, Nienke K, Thirza)
Froudjes:
Odette W. & Simone K.