Maydayly

Maydayly 10 - Zeilcommissaris

Ahoy luitjes! 

 

Ut gaot deur (vertaling: ‘It giet oan’)! Mayday mag de roefdeuren weer openen voor de leden, Dafne is uit haar winterslaap ontwaakt voor de motordagen, de Mayday bus heeft weer kunnen touren en Argo mag de grijze gilletjes en rode dassen weer twee keer per week uit de kast halen! Zelfs de Praeses praatjes op de trap naar het ruim hebben eindelijk weer een comeback gemaakt. 

 

Normaliter hebben we natuurlijk op dinsdag en donderdag een borrel, maar de woensdag na de laatste persco hebben onze schoonmaakactie-leden hard gewerkt om onze lieve Nico klaar te stomen voor de borrel diezelfde avond. Weliswaar moet dat borrelen nu nog zittend en met een beperkte capaciteit, maar het bier smaakt er niet minder door! 

 

Natuurlijk hadden we naast borrels afgelopen week ook een goeie woei van Storm Corrie die voor de nodige spanning en sensatie zorgde. Terwijl aan de ene kant van Groningen gevelplaten van de Gasunie de weg op werden geblazen, was de Nico en haar bemanning aan de andere kant druk bezig met een opleidingsweekend. Als je daar dan op het dek staat met (heel veel) wind in je haren krijg je al helemaal de kriebels voor zeilweekenden op de Waddenzee, het Kajuitbootweekend in Friesland, CWO weekenden op het Paterswoldsemeer en de komst van de nieuwe boten!! Ook het Skûtsjeteam is ondertussen hard aan het klussen om hun schip voor te bereiden op mijn meest favoriete seizoen: het zeilseizoen! 

 

We hebben dus een mooie periode om weer naartoe te leven met tantoe moker veel Mayday evenementen, gezellige vaardagen en natuurlijk… bier op de Nico! ‘Vo!


 

Groetjes van jullie Zeilco, 

Maud


Maydayly 11 - Commissaris Nicolaas Mulerius
23feb

Maydayly 11 - Commissaris Nicolaas Mulerius

Hoi beste lezers! Afgelopen weken is natuurlijk fantastisch geweest met het goede nieuws van de afgelopen persco. De hele vereniging...

23jan

Maydayly 9 - Fiscus

Hallo allemaal! De vereniging heeft weer een interessante tijd achter de boeg, de winterdip wordt goed gebruikt om het zeilen weer volop...