Maydayly

Maydayly 4 - Zeilcommissaris

Ahoy luitjes!

 

We hebben onze lieve Nico een weekje moeten missen, maar dat betekent niet dat ze heeft stilgelegen! Afgelopen weekend begon namelijk eerst de Brandaris Race. Een gevarieerde groep aan zeilers, schippers en roefpoezen staken de Waddenzee over met het doel om als eerste bij Terschelling te zijn (met het fictieve einddoel: café de Bras). Menig ervaren schip werd ingehaald door de razendsnelle Nicolaas Mulerius en haar studentikoze matrozen. We waren bijna tweede geworden als er geen zandplaat in de weg had gelegen (wie had dát verwacht op de Waddenzee??), maar varen zonder risico’s is natuurlijk kiezen om te verliezen. Uiteindelijk sleepte de crew een mooie vierde plaats binnen wat gevierd werd met bier. Heel veel bier.

 

Op zondag wisselde de Brandaris crew met de Beurtveer crew. Tijdens deze tweede race voer de Nico drie dagen lang vanuit Workum naar Durgerdam en terug, inclusief stops langs havens zoals Enkhuizen, Urk en natuurlijk de Baai van Lemmer (hopelijk hebben jullie nu allemaal ook dat nummer in jullie hoofd). Het Beurtveer wordt traditioneel gevaren zonder electronische navigatie apparaten en zonder motor, zoals in the good old days. Het thuisfront zat ondertussen 24 uur per dag op het puntje van hun stoel te kijken naar de AIS, de live webcams en de foto’s die langs kwamen door toeschouwers om zo toch op de hoogte te blijven van de spannende race. Na een week van veel wind, hoge golven, spannende kluiverbomen en veel frituur kwam ook deze wedstrijd tot een einde. Uiteindelijk werd dit wedstrijdteam 1e bij de traditionele navigatie en 3e (of 2e want er was een gedeelde 1e plek) in het algemene klassement. Wij zijn echt enorm trots dat dit stelletje studenten zo veel boten van de bruine vloot eruit kunnen zeilen tijdens races! Echt heel gaaf!

 

Verder mogen we natuurlijk niet vergeten wat er ondertussen in Groningen afspeelde! de EJC heeft een leuk running dinner georganiseerd waarbij eerstejaars langs konden bij ouderejaars ploegen. Ondertussen is nog steeds de werving van disputen en zeilteams voor de tweedejaars druk aan de gang! Er worden cocktail avonden gehouden, spelletjes gespeeld, gespeeddate en overdag brak koffie gedronken. En alsof het doordeweeks nog niet druk genoeg was worden de eerste CWO’s van dit najaar ook nog eens binnen gesleept! Enorm gefeliciteerd aan de mensen die het al hebben gehaald en nog heel veel succes aan de mensen die nog aan het trainen zijn! Zeilco is proud of you :) 

 

Na een muy drukke maar gave week kijken wij al weer uit naar de volgende! Er staat nog zo veel leuks op de agenda voor dit jaar, heel veel zin in! Tot de volgende!


Maydayly 5 - Commissaris Nicolaas Mulerius
07nov

Maydayly 5 - Commissaris Nicolaas Mulerius

Moi eem! Jullie hebben natuurlijk al onze eerdere maydayly's gelezen en het is nu eindelijk tijd voor de mijne! Afgelopen tijd ben ik...

10okt

Maydayly 3 - Fiscus

Lieve leden, Er is goed geborreld! September hebben we af mogen sluiten met weer echte borrels op de boot. Er is gezongen, gelachen,...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen