Maydayly

Maydayly 3 - Fiscus

Lieve leden,

Er is goed geborreld! September hebben we af mogen sluiten met weer echte borrels op de boot. Er is gezongen, gelachen, gestreept en over boord gekotst. Het was weer als vanouds. Het toppunt van deze borrels was het introcie eindfeest, met 260 man stonden we heerlijk te dansen op de plaatjes van de DJcie, wat is het mooi dat het weer zo kan! De EJC neemt het nu over van de introcie, dus het ploegvormen gaat beginnen! Daarnaast zijn de disputen en zeilteams nu bezig met het werven van tweedejaars, dus het is een drukke tijd waarin goed wordt geborreld.

We laten corona steeds meer achter ons. Zo was er ook weer de eerste fysieke ALV in tijden. Bruis heeft, in de Remonstrantse Kerk, het stokje overgedragen aan ons. Het was een prachtige locatie voor hun eerste fysieke ALV. We willen Bruis enorm bedanken voor hun inzet afgelopen jaar, het was een bizar jaar waarin Mayday goed koers heeft kunnen houden. Bruis, bedankt! De beleids-ALV was dit jaar bij de Hunze, onze roeiende buren. We zijn blij dat we komende woensdag de ALV weer daar af kunnen maken. Het is namelijk een fijne plek met, wanneer de boot er ligt, uitzicht op het mooiste schip van Stad.

Over die boot gesproken, die heeft ook een turbulente tijd achter de rug. Tijdens het beurtveer trainingsweekend hield de motor er opeens mee op. Nou is de motor misschien het laatste wat je nodig hebt tijdens de beurtveer, maar het was toch onhandig. Door de inzet van de Kluscie en onze NM deze week werkt alles weer top en heeft de boot dit weekend kunnen vertrekken naar de Enkuizen klipperrace, waar ze de WJ hebben verslagen. Hulde!

Het zeilen binnen Mayday is dus nog in volle gang. Met prachtig weer hebben we dit weekend de najaarscursus kunnen beginnen. Die was nu nog alleen op valken, maar het lijkt er op dat we twee nieuwe disciplines bij de vereniging kunnen verwelkomen, zowel de catamaran als de zwaardboot. Het is mooi dat we als vereniging zeilen op zo veel verschillende manieren kunnen aanbieden, ik kan niet wachten tot de eerste nieuwe boten in het water liggen!

Er is waanzinnig veel gebeurd de afgelopen twee weken, op naar de volgende twee!


24okt

Maydayly 4 - Zeilcommissaris

Ahoy luitjes!   We hebben onze lieve Nico een weekje moeten missen, maar dat betekent niet dat ze heeft stilgelegen! Afgelopen weekend...

01okt

Maydayly 2 - Abactis

Mijn eerste Maydayly! Hoi lieve leden! De introperiode zit er al weer bijna op en wat hebben we het tot nu toe leuk gehad! Ik ben zo...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren