Stout

Stout

‘Stout word je niet, Stout ben je!’

Damesdispuut Stout bestaat sinds 19 september 2000 en is daarmee het oudste damesdispuut van Mayday. In al die jaren zijn we uitgegroeid tot een grote vriendinnengroep van 53 vrouwen. Een groot deel daarvan noemt zich inmiddels ‘Oud-Stout’ en woont en werkt door heel Nederland. Daarnaast hebben we een hechte groep Stouterds in Groningen die elke dinsdag samen eet, borrelt en naar de boot gaat.

Wat maakt ons Stout?
– Naughty girls love sailors! We hebben (bijna) allemaal een passie voor zeilen, van deksletten tot zeilles geven. Stout heeft zelfs een eigen wedstrijdteam op de Yngling (Lieke, Nienke en Margreeth). Daarnaast hebben we met onze Lustrumreis in 2015 in Griekenland gezeild met 29 vrouwen!
– We trekken graag de Stoute schoenen aan! Een Stoutavond is gevuld vol verhalen en avonturen die gedeeld moeten worden.
– Lekker eten, wijn en chocolade zijn vaste elementen op elke Stoutavond.
– We zijn bezige bijtjes. Stout is op verschillende vlakken actief binnen Mayday: van commissies en bestuur tot de aanwezigheid op feestjes en zeilevenementen. Maar we vinden het ook leuk om daarbuiten van alles te doen!
We organiseren verder elk jaar het kerstdiner voor alle Maydayleden (dinsdag 18 december). Voor de Stoutleden staan daarnaast nog tal van andere activiteiten op het programma, zoals een Stoutweekend, Stoutdiner, Oud-Stoutdag, Sinterklaas en 21-diners.

Stouterds per lichting (dikgedrukt= actief Stout in Groningen):
’00: Chantal, Claire, Henrike, Deborah, Marleen, Marijke, Marjon, José
’01: Annelieke, Boukje
’02: Rosan
’03: Liebrich
’04: Marije, Christine
’05: Tessa, Léonie
’06: Eveline, Joke
’07: Hannah, Rosan, Nynke, Sanne
’08: Anniek, Marjolein, Eline (Mini), Eline (Maxi)
’09: Margreeth, Evelien (Bob), Martine
’10: Myrthe, Manny
’11: Isadora, Lieke
’12: Irene, Ellen, Willemijn, Nienke (Ben)
’14: Jet, Pien, Tessa, Serte
’15: Annelies, Ymke
’16: Arianne, Romee
’17: Hilde-Marije (Hima)
’18: Bente, Cato, Puck
’18: Reino, Annewill, Liza, Nynke (Dirk)

E-mail: Stout@gszmayday.nl