Introkamp 2018

Door Chloé Lagerweij
Afgelopen weekend hebben wij als eerstejaars er weer aan mogen geloven. Introkamp was eindelijk daar! Met al onze spullen van die enorme paklijst arriveerden de meeste met de bus in Sneek. Hoe wist je of ze ook op introkamp van Mayday gingen? Zoek naar de bezem en je weet het.
Toen ik aankwam heb ik mijn prachtig rood gekleurde bandje in ontvangst mogen nemen. Ik was dus ingedeeld bij Griffoendor: het mooie rood, de leeuw en onze uitputloze dapperheid.
Vrijdagavond hebben we na het eten kennis gemaakt met onze zangleraren. Nadat ik veel liederen had gezongen, was het tijd voor een mooi Mayday-feestje. Na heel wat biertjes, dansjes en gezelligheid was het dan toch echt tijd om naar onze slaapzaal te gaan.
Op de zaterdagochtend, na ons brakke ontbijt, mochten we eindelijk in een boot stappen. Het was prachtig weer en de wind stond hard. Dus zoefden we met onze valk over het Sneekermeer. Muziekje aan en gaan! Tussen de middag hadden we dan toch allemaal echt nog even wat frituur nodig om ons brakke lijf te temmen, dus starteiland Sneek here we come.
Flink wat patatjes verder hebben we een switch gedaan qua boten en bemanning en kwam ik terecht op onze mooie Nico. Ik moet toch eerlijk toegeven dat ik meer aan het bijkomen was dan dat ik echt actief aan het zeilen was. Heerlijk rondje Sneekermeer, maar we gingen ook nog langs Langweer want onze Nico gaat toch magisch snel.
Die avond hebben we na het eten allerlei leuke spellen gespeeld zodat we de disputen en zeilteams goed konden leren kennen. Van glasdrijven in een pitcher, tot een (blinde) jellybean-tasting en een bierestafette, je kan het zo gek niet verzinnen. De disputen hebben ons wel weten te vermaken. Daarna was het dan echt weer tijd voor een mooi feestje wat tot in de vroege uurtjes is doorgegaan.
De laatste ochtend keken toch wel echt heeeel veel mensen wazig uit hun ogen. Toch was het weer tijd om te het water op te gaan (beste middel tegen brakheid, am I right). Niet voor niets een zeilvereniging, toch? De Nico en het skûtsje hebben een mooi wedstrijdje gevaren. Wie er gewonnen heeft? Geen commentaar.
Iedereen was er daarna wel echt aan toe om de auto of bus in te stappen richting ons mooie stadje in het hoge noorden. Maar wat was het mooi.

Geef een reactie