Eerstejaarsweekend

Door Anouck Nugteren

Vorig weekend verzamelden 6 eerstejaars zich in het mooie Zoutkamp voor het eerstejaarsweekend. Ik weet niet of jullie ooit in Zoutkamp geweest zijn, maar het is precies wat je kunt verwachten van een dorpje gelegen in het noorden van Groningen.

Na weinig moeite was de Nico gevonden en konden we aan boord en kennismaken met de ouderejaars en de schipper.
De eerste avond werden de nodige biertjes gedronken en is het Mayday bordspel ontdekt. Het spel was heftiger dan verwacht en is dan ook zeker niet uitgespeeld.
Na dit (prachtige) spel besloten we maar om onze slaapzakjes uit te rollen, iets te zoeken wat als kussen gebruikt kon worden en onder het genot van het benodigde gesnurk, viel iedereen vredig in slaap.

De volgende ochtend begon met prachtige muziek uit de luidsprekers en een lekker ontbijtje om de dag te overleven zodat we onze tocht naar de Waddenzee konden beginnen.

Om bij de Waddenzee te komen, moesten we over het Lauwersmeer wat omringd wordt door natuurgebied. Dit, gepaard met de slechte grapjes van onze lieftallige schipper, maakte een bijzondere, maar mooie combi om wakker te worden (en bij te komen van de vorige avond).
We moesten even wachten om door de sluis te mogen, maar eenmaal op de Waddenzee was dat gewacht het helemaal waard. Zeilen omhoog en gaan met die banaan.

Schiermonnikoog werd al vrij snel bereikt, dus konden we ’s middags even het eiland ‘verkennen’. Verkennen is een groot woord, het bestond voornamelijk uit het rondlopen in het enige dorpje op Schier. We kwamen al snel tot de conclusie dat er niet zo heel veel te beleven valt overdag, dus zijn we maar op een terrasje gaan zitten om te genieten van de laatste zonnestraaltjes.

’s Avonds was het dan eindelijk tijd om naar de beroemde Tox bar te gaan. Deze prachtige (en enige) uitgaansgelegenheid bestaat voornamelijk uit slechte meezingers, veel dronken mensen en heel wat gedans. Ik moet toegeven dat de avond een beetje wazig is, maar volgens mij was het erg gezellig.

Zondag ochtend zag iedereen er dan toch best vermoeid uit, maar dat heeft ons niet tegengehouden om nog even volop te genieten van de Nico, de Waddenzee en de zeehondjes. ’s Avonds hebben we nog een keer gezellig met elkaar gegeten en toen was het dan ook wel echt tijd om naar huis te gaan.

Al met al een super gezellig weekend met leuke mensen, lekker weer, slechte grappen en flink wat biertjes.

 

 

Geef een reactie