Week 8 – Fiscus

Afgelopen week begonnen we met de bestuursinteresse borrel. Aangezien we met dit bestuur net een halfjaar bezig zijn en de HALV nog niet eens geweest is, voelde dit toch een beetje vreemd. Op dit moment ben ik nog lang niet klaar met vergaderingen, afrekeningen maken, borrelen en het hebben van veel geld op de rekening. Helaas blijkt de functie fiscus bij anderen toch niet zo geliefd. Jammer, want als fiscus mag je je overal mee bemoeien en heb je een goed overzicht over wat er in hele vereniging gebeurt. Daarnaast wil iedereen je te vriend houden, omdat ze graag meer geld willen. Solliciteren dus 😊

Deze week is het ook weer tijd om een incasso de deur uit te doen, dus verzamel ik alle afrekeningen van evenementen bij de penningmeesters en controleer ik of dit klopt met het grootboek. Ook maak ik met Romee de barcijfers weer op orde en maakt Jitse een lijst voor mij met mensen die hun eerste deel van de werkverplichting nog niet voldaan hebben. Dit zijn er verrassend veel en dat maakt mij als fiscus erg blij. Een schone Nico is fijn, maar veel geld is nog veel fijner! Als alles is verzameld stuur ik de incasso naar de bank en enkele dagen later is de Mayday rekening weer aangevuld.

Donderdags geeft de DJcie een mooi feestje aan boord. Het verre fietsen naar het Eemskanaal was het dan ook zeker waard. Wanneer ik ‘s ochtends weer naar het Eemskanaal moet voor een schoonmaakactie ben ik toch iets minder blij. Uitgeput, brak en met bevroren handen kom ik op gelukkig wel op een warme boot aan, want er zijn al schippers aan boord. Ik kan me er nog vaak over verbazen hoe vaak er mensen aan boord zijn. Niet alleen tijdens borrels en evenementen, maar ook de rest van de week is er altijd veel leven aan boord. Schoonmakers dweilen de vloer nog een paar keer na en ruimen de kastjes op, klussers zijn bezig met verven, de DJcie komt hun apparatuur weer ophalen en het bestuur van Tjas  komt ‘s middags even langs om een U-boot met ons te drinken. Als snel is het laat en is de week alweer voorbij. Tot volgende week!

Geef een reactie