Week 24 – Praeses

Deze week ging ik mee op een vaardag met een sponsor. Het UMCG kwam afgelopen vrijdag aan boord. Na het feest van de DJ-cie moesten we de boot nog overvaren naar Zoutkamp, waar ze aan boord zouden komen. We vertrokken om 06:00u bij Eemskanaal, waar we eerst de mast streken om Groningen uit te kunnen varen. Eenmaal buiten Groningen moest de mast weer opgedraaid worden.

We zijn toen doorgevaren naar Zoukamp en om ongeveer 11:00u kwamen we daar aan. Om 12:00u kwam de groep van het UMCG aan boord. We hebben ’s ochtends de boot schoongemaakt en opgeruimd en ook lunch etc. voorbereid voor de groep. ’s Middags gingen we het Lauwersmeer op en we zijn opgekruisd naar de sluis. Het waaide stevig en we wilden even op het wad kijken. Eenmaal op het wad zijn we nog een stukje doorgekruisd. Toen besloten we terug te gaan en voor de haven op te loeven om de zeilen te strijken.

Helaas brak vlak voor het strijken van de zeilen het zwaard af… De rest van de vaardag bestond uit het zwaard weer aan boord krijgen, mensen onder het zwaard wat aan de piekenval hing weg houden en uitleggen dat we echt nu niet meer konden zeilen. Erg jammer, want het hele stuk terug naar Zoutkamp hadden we ruim kunnen varen! Deze week staan er weer vaardagen op de planning, maar als alles goed gaat hebben we een zwaard wat we kunnen lenen.

 

 

Geef een reactie