Week 19 – Zeilcommissaris

Ik wil van deze Maydayly graag gebruik maken om mijn trots te uiten. Met het mooie weer word er door jullie weer ontzettend veel gezeild, wat mooi! Slechts een week nadat het stopte met vriezen gingen de temperaturen alweer richting de 20 graden en was er geen houden meer aan. Zelf zat ik die donderdag jaloers te kijken vanaf de kant, wachtend totdat ik zelf met één van jullie mee kon. Of er nu gevaren werd om te trainen, voor wedstrijden of gewoon voor de lol, jullie waren erbij.

De PW’s worden zo goed bezocht dat er regelmatig extra boten gehuurd moeten worden. Hoe meer zeilen, hoe meer vreugd, al waren de VWDTP valken natuurlijk minder populair. Persoonlijk vond ik “Tupperware” ook wel een beetje een respectloze teamnaam, maar gelukkig hadden jullie daar niet zo’n last van. Met zo’n wedstrijd zit iedereen natuurlijk wat dichter bij elkaar, wat best spannend kan zijn. En zeker met harde wind slijt je wat sneller, maar toch waren jullie allemaal klaar om bij de volgende PW weer aan de bak te gaan. De meeste schade is veroorzaakt door een kapotte landvast en daar kunnen jullie natuurlijk niks aan doen. De enige die dat had kunnen voorkomen was ik en dat spijt me zeer, maar nieuwe landvasten zijn onderweg, maak jullie je geen zorgen. Afgelopen maandag was ook de verenigingscompetitie, waar Mayday tweede van de vijf is geworden! (Net als twee andere teams, maar laten we daar niet op focussen.) Dan is de cursus ook nog eens in volle gang. Deze enthousiaste mensen kunnen nu nog niet zo goed zeilen, maar dat komt nog wel. Misschien gaat het nu nog wat onhandig, maar hopelijk mogen ze jullie binnenkort zelfstandig meenemen.

Dus wat ik eigenlijk wil zeggen, bedankt Valken. Ondanks alles wat er met jullie gebeurt, jullie blijven drijven. De Vlootcie en ik gaan hard aan de slag om jullie weer in topconditie te krijgen, want jullie verdienen alle lof en liefde voor wat jullie voor ons doen. Dus nogmaals: Bedankt!

Liefs,

Een trotse Zeilco

 

Geef een reactie