Maydayly week 3 – Zeilcommissaris

Ik zie het je denken: “Wat is er gebeurt in al die weken, de laatste Maydayly lijkt wel een jaar geleden te zijn geschreven, hoe kom ik er nou achter waar het bestuur mee bezig is geweest? “. Maar maak je geen zorgen, deze Maydayly gaat helemaal niet alleen over de afgelopen week, de hele maand zal aan bod komen.

Laten we bij de laatste week voor de vakantie beginnen. Maandag haalde ik het in m’n hoofd dat het beamer scherm aan boord een stuk beter zou kunnen. Na het idee wat door te spreken met Laurens, die ondanks wat iedereen zegt best wel goede pointers kan geven, wist ik wat me te doen stond (Grapje Laurens, het was oprecht super behulpzaam). Donderdag heb ik de benodigde materialen gehaald, natuurlijk bij Jan Sikkes, de beste plek voor stoffen en gordijnen (deze zin zou me op z’n minst een biertje op moeten leveren Rink, denk erover na). Vrijdagochtend werd het hele geheel afgewerkt en aangezien ik een grote tafel nodig had besloot ik dit aan boord te doen. Eenmaal bezig kwam ik erachter dat ik ernstig onderschat had hoeveel werk hier in ging zitten en voordat ik het goed en wel doorhad begon de vrijmibo vol te stromen. Mijn naaimachine presteerde helaas niet onder de druk van dit publiek, typisch, maar uiteindelijk was daar dan toch het laatste stikseltje met precies genoeg tijd over om m’n trein te halen (werkelijk een prachtig moment, meestal ben ik te laat namelijk).

Zo ging ik met een trots gevoel de kerstvakantie in, niet alleen had ik iets moois gemaakt, maar dit project ging van conceptie tot afronding in een paar dagen. Een unicum voor zowel de vereniging als voor mij, al zijn de wc’s echt beeldig geworden. Na kerst gevierd te hebben met m’n familie was ik de volgende week al weer op de Nico, mee met de winterwaddenweek. Wat een fantastische week was dat: mooi gezeild, lekker gekookt, leuke spelletjes gespeeld, mokerhard geblowkart, onverantwoordelijk gezwommen, bezopen oud en nieuw gevierd en brak opgeruimd. Voor nog meer bijvoeglijk naamwoorden, activiteiten en zelfs volledige zinnen over deze week kun je terecht bij het verslag van de winterwaddenweek dat te vinden is in de nieuws sectie van deze site.

De rest van de vakantie moest ik toch een beetje bijkomen. Wat ons al weer brengt bij de afgelopen week. De week waarover jullie allemaal dachten dat ik zou gaan schrijven. De hele reden dat jullie klikte op dit bericht. De week waar dit hele verhaal naar toe werkt. Maar de afgelopen week is er niet echt wat gebeurd, duuuuuuus … einde.

Geef een reactie