Maydayly Commissaris Nicolaas Mulerius – Week 6

De 26 meter lange gereedschapskist

”Goh, jullie hebben ook echt alles aan boord liggen hè?” Ja dat klopt, maar vaak is de vraag waar dat dan ligt. Het antwoord op die vraag begint daarom altijd met ”als het goed is”, je weet het immers nooit zeker. Hoe komt het dan dat altijd alles aan boord kwijt is? Nou er zijn 3 hoofdgroepen die je de schuld ervan kan geven, bij voorbaat altijd een andere groep dan waar je zelf bij hoort.

Groep 1: Bestuur, omdat het gewoon makkelijk is om daar op te gaan zeiken. Die ruimen immers de boot zo vaak op, dat de kans zeer aanwezig is dat ze iets op een verkeerde plek terug leggen.

Groep 2: De Kluscie: deze groep maakt het meest gebruik van het apparatuur aan boord, de kans dat deze 15 mensen het betreffende materiaal uit het oog verliezen wordt door het frequente gebruik vanzelfsprekend ook groter.

Groep 3: Overige leden: omdat er altijd mongolen rondlopen die met hun zatte kop denken dat het handig is om een boormachine mee naar huis te nemen na een borrel.

Ikzelf behoor echter tot alle drie de hoofdgroepen en vorm daarom de grootste risico groep (in m’n eentje weliswaar). Maar wie geef ik dan de schuld? Pootjes. Als ik niet weet waar het kan zijn gebleven, heeft het betreffende object pootjes gekregen en heeft het zichzelf verplaatst. Pootjes nemen vaak ook mijn telefoon en sleutels mee, dikwijls in gezelschap van Yvette haar waardevolle spullen. Ik heb al een aantal verwoede pogingen gedaan om alles te ordenen om zo het aantal verloren tools te limiteren. Want al die verloren objecten zijn de oorzaak van mijn nummer 1 frustratie. Soms kunnen we aan boord iets echt niet vinden terwijl we het wel echt nodig hebben op dat moment. Dan komt het moment dat je moet gaan beslissen of je het opnieuw wilt aanschaffen. Wetende dat karma je gaat pakken, schaf je het dan toch maar opnieuw aan. En ja hoor, een dag/ week/ maand/ jaar later duikt de oude versie weer op en zit je met 2 van dezelfde gereedschappen. AAAARRGGHHH.

Om dit bericht positief af te sluiten, moet er gezegd worden dat de vreugde van grote klasse is als iemand wél in één keer vindt wat hij of zij nodig heeft. Als dat mij overkomt, kan mijn dag niet meer stuk.

2 Reacties op “Maydayly Commissaris Nicolaas Mulerius – Week 6”

  1. Rutger de Koster Rutger de Koster schreef:

    Of je vindt het natuurlijk gewoon terug in de gracht.

  2. Christiaan Belder Christiaan Belder schreef:

    De beste methode om iets te vinden aan boord is door te stoppen met het nodig hebben. Stoppen met zoeken is niet voldoende, het moet echt geen nut meer hebben voor je, dan verschijnt het.

Geef een reactie