Maydayly 9 – Abactis

Bestuursuitje naar Maastricht

Woensdag 16 januari was het dan eindelijk zo ver! We zouden na vele maanden voor het eerst weer ons gastenboek onder ogen zien. Het is namelijk zo dat ons ultra beveiligd gastenboek op onze consti werd gebrast door ons zusje uit Maastricht: Lagakari. Als voorbereiding op de consti hadden we het gastenboek op een kastje geboord en vastgezet met een ketting aan de noodtrap in het ruim. Oftewel het zou ons niet gebeuren dat deze gebrast zou worden. Maar het tegendeel is bewezen. Overigens heeft een niet nader te noemen lid aka verrader aka JP  verkondigd een sleutel te hebben van het slot van het gastenboek. Dus daar ging ons kroonjuweel… Het was dan ook erg toevallig dat nu net Lagakari dit bijzondere object in handen kreeg.

Zo geschiedde. Bestuur Vloed maakte hun borst nat voor een 4 uur en een kwartier (enkele reis) durende reis naar het Zuiden. Toen we aankwamen stond de mannelijke fiscato ons op te wachten om ons een rondleiding door deze flamboyante stad te geven. Het Vrijthof, het onze lieve vrouweplein en zelfs een Maria prieeltje, bestuur Vloed waande zich volledig in de zuidelijke cultuur.

Na een heerlijk driegangendiner, die we voor ons zusje hebben bereid, was het tijd om ook het uitgaansleven in Maastrechh te ontdekken. Op woensdagavond is het verenigingsavond in de stad en dat was ook zeker te zien. In kroeg ‘de Uni’ waren vele onafhankelijke disputen te vinden. Toch was stiekem het leukste aan deze kroeg het draaiend rad. Voor €10,- koop je hier een strippenkaart waarmee je als je geluk hebt 7x mee mag draaien. Elke keer draaien heb je 50% kans op gratis drankjes en ja hoor dit gebeurde maar liefst 6x achter elkaar haha. Biertjes, shakers, shotjes het werd een steeds gezelliger.

Na een kort nachtje zaten we (allen op tijd) met onze brakke koppies weer gezellig in de trein en ja hoor met ons gastenboek! Helaas paste het kastje niet in de coupe waardoor we het in het halletje moesten laten staan. Nieuwsgierige treinreizigers hebben zich zeer vermaakt met de dronken verhalen in het boek haha.

Onze sterke Jerke aka Rutger heeft vervolgens het gastenboek weer veilig in Groningen opgeborgen.

Kortom een uitje voor in de boeken!

Geef een reactie