Maydayly 9 – Abactis

Pak even je kop thee erbij (of je bacardi mango), zet je serie uit en ga er lekker voor zitten. Dit is namelijk alweer de tweede maydayly die ik voor jullie mag schrijven. Ik heb zojuist het nieuws geopend en zie de berichten over een drie weken langer durende lockdown voorbijkomen. Het viel te verwachten, het gaat nog steeds echt niet goed. Niet alleen in Nederland, maar ook in veel buurlanden. Wij mogen al van geluk spreken dat we de zogenoemde ‘code zwart’ met een beetje geluk toch nog weten te voorkomen. Hoe graag ik ook zou willen dat die maatregelen vanaf morgen niet meer gelden, op dit moment denk ik dat die lockdown toch echt nog steeds hard nodig is. Voor ons als vereniging betekent dit natuurlijk ook veel, weer zo goed als een maand langer geen fysieke gezelligheid. Zo zie ik het ook met betrekking tot het bestuursjaar, weer een maand geen ‘normaal’ jaar. Toch gebeurt er achter de schermen nog genoeg en is Bruis echt volop met Mayday bezig. Misschien dat het daarom leuk is om jullie wat meer mee te nemen in de dingen waar we (ik dan in dit geval) mee bezig zijn.

In maart is het alweer zover, de H-ALV vindt dan plaats. Dit lijkt nog oneindig ver weg maar het gaat zoveel sneller dan je denkt. Het beleid dat we hebben geschreven gaat natuurlijk voor zover dat mogelijk is gewoon door dit jaar. Zo ben ik bezig met de alternatieven voor een website en eventueel een app aan het uitzoeken. Daarnaast heb ik onder andere een enquête gemaakt om te onderzoeken wat de algemene mening van de leden over de nieuwsbrief is. Ook ben ik nu vast bezig met het in elkaar zetten van het abactiaal halfjaarverslag voorzien van alle leuke grafiekjes en diagrammen. Maar als je denkt dat je beleid het enige is waar je in zo’n Corona jaar mee bezig bent, you thought it wrong. In de wekelijkse bestuursvergadering komen er altijd 100 to do’s naar voren. Dingen waarvan je denkt dat je ze even snel regelt maar uiteindelijk toch heel erg veel tijd kosten.

Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de constitutiekaartjes. Dit zijn kaartjes waarmee je andere besturen/oud besturen het nieuwe bestuur voorstelt en uitnodigt voor een constitutieborrel. Hartstikke leuk. Totdat je je bedenkt dat je nog nooit in je leven InDesign hebt gebruikt. Toch nog best lastig zo’n kaartje in elkaar zetten. Goede afmetingen, scherpe afbeeldingen en de uiteindelijke tekst. Dan moet je naar de drukker, dat is altijd leuk bij de print a la minute. Meestal neem ik ook nog even een cappuccino bij die aardige man, helaas zat dat er deze keer natuurlijk niet in. Bij het afrekenen van de kaartjes bedacht ik me ineens dat enveloppen ook erg handig zouden zijn, meteen even erbij kopen. Nee dat kon helaas niet, want enveloppen zijn toch helemaal niet essentieel? Oh nee, dom van me even vergeten. Gelukkig was daar nog de winkel van iedereen en zaten de enveloppen twee dagen later al in mijn brievenbus. Laatste ingrediënt; postzegels. Gelukkig worden die nog wel als essentieel gezien en waren die te krijgen bij de Albert Heijn. Toen kon de fun beginnen, alles insteken en beplakken met een postzegel. Ohja oeps, toen de adressen nog. Gelukkig is er al een lijst die alleen nog even geüpdate moet worden. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk bleek de uitvinding van de eeuw toch wel de etiketten functie in Word te zijn. Die lijst in excel bestond natuurlijk al en kon namelijk zo omgezet worden naar 70 prachtige etiketten die ik alleen nog even op etiketvellen hoefde af te drukken. Maar goed, waar je die nou weer vandaan haalt?

Lang verhaal kort, je houdt jezelf echt wel bezig in deze periode. Ondertussen blijf ik hoop houden dat we deze zomer feestend af kunnen sluiten en Corona-zorgen ergens ver weggestopt kunnen worden, want dat verdienen we met zijn allen wel weer in 2021!

Veel liefs,
Melissa