Maydayly 8 – Praeses

De eerste paar maanden van het bestuursjaar zitten erop, en wat zijn ze snel gegaan! De weken waren gevuld met veel vergaderingen zowel met het bestuur als de RvA, consti’s, heel veel borrels, ALVs, praatjes met belangrijke mensen van de RUG en natuurlijk verantwoordelijk zijn. Nou zijn er altijd hele leuke dingen aan een bestuursjaar en wat minder leuke dingen. Ik denk dat ik na deze maanden wel een goed beeld heb, en wil dit natuurlijk met jullie delen!

Mijn favoriete dingen aan een bestuursjaar:

  1. Het bestuur zelf!

Het is lastig te beseffen hoe je zo snel zo close kan worden met een heel random groepje Mayday leden. We zitten in verschillende jaarlagen, bij verschillende disputen en ploegen, maar alsnog klikt het ontzettend goed. Dit komt natuurlijk ook omdat je zoveel verschillende dingen samendoet.

  1. De consti’s:

Een constitutieborrel is echt een apart fenomeen en ik vind dat elke student dit een keer mee moet maken. Vooral de Maydayconsti is echt geweldig! Alleen daarom al kan ik iedereen bestuur bij Mayday aanbevelen (;

  1. Zoveel leren over de vereniging:

Als bestuur leer je Mayday echt ontzettend goed kennen. Zo zijn we veel in gesprek met mensen van de RUG. Eens in de zoveel tijd hebben we een vergadering met de CvT (Commissie van Toezicht) die bestaat uit belangrijke mensen van de RUG die net zo verliefd zijn op Mayday als wij. Ze helpen ons als we ergens niet uitkomen en zijn altijd enthousiast over de Nico en activiteiten die we hebben. Als lid heb je niet door hoeveel mensen buiten de vereniging om Mayday geven en het is echt heel leuk om te zien!

Ook de RvA en de Kascie zijn natuurlijk commissies waar je veel mee te maken krijgt. De leden die hierin zitten weten ook erg veel en het is ontzettend leuk en leerzaam om hiermee dingen te bespreken!

  1. Een dronken Commissaris NM:

Weinig mensen maken het mee. Het bestuur gelukkig een paar keer, was leuk.

Minder leuke dingen aan een bestuursjaar:

  1. De wc’s schoonmaken na verantwoordelijk zijn:

Geen uitleg nodig.

  1. Zoveel kledingstukken hebben die gebrast kunnen worden:

Ik ben soms een klein beetje chaotisch (niet zo erg als Fiscato gelukkig) en tijdens je bestuursjaar heb je nog eens 10 extra kledingstukken die je veilig moet houden. Is soms moeilijk.

  1. Ik ben altijd moe (samen met Lotte):

Aan alle leuke borrels, consti’s en feestjes zit helaas ook een minpuntje. Ik heb echt ontzettend veel slaap nodig en dat krijg je helaas niet altijd in je bestuursjaar.

Nou moet ik zeggen dat dit natuurlijk maar een fractie is van wat een bestuursjaar allemaal inhoudt. Wat ik wel kan zeggen is dat ik het iedereen aan kan raden. Dus wil je mee lopen met een bestuurslid? Laat het ons weten!

 

Liefssss Romy

Geef een reactie