Maydayly 8 – Abactis

Het is vroeg donker, de pakjes van Sinterklaas zijn allang uitgepakt en ik ben nog misselijk van de chocoladeletters. Ik kan de geur van glühwein al ruiken en op elke hoek van de straat hoor ik kerstmuziek. Zo gaat het eigenlijk altijd voor mij in december, maar deze december is anders. Ik heb namelijk geen stress om opdrachten of tentamens die ik na de kerstvakantie heb, want die heb ik niet! Dit zeg ik nu natuurlijk niet om jullie jaloers te maken, want druk heb ik het zeker wel! Als ieder ander kijk ik ontzettend uit naar de kerstvakantie. Kerst met de (schoon)fam, oud & en nieuw feestjes en lekker eten! Maar dit vooruitzicht doet mij ook beseffen dat het dus toch echt wel al december is.. Dat betekent dat ik samen met mijn bestuursgenootjes toch echt al 3 maanden en een beetje bezig ben. Wat gaat de tijd snel!

In deze 3 maanden hebben we al zo ontzettend veel dingen meegemaakt en geleerd. Intro-activiteiten, ALV’s, borrels, kantoordagen, dingen die kapot gaan, consti’s, noem maar op! Zo heb ik de afgelopen 3 maanden maar weinig dagen gehad waarop ik mijn bestuursgenoten niet gezien heb en was het vaker ‘tot morgen’ dan ‘tot snel’! Elke maandag hebben wij open uur en vergadering, dinsdag is dispuutsavond en een borrel, woensdag zaten we vaak op kantoor, donderdag weer borrel, en in het weekend hadden we afwisselend borrels, zeilevenementen, vergaderingen in Utrecht, consti’s, klusdagen etc, etc.

Ook heb ik ontdekt hoe blij ik kan worden van het leren van kleine dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik er zo blij van kon worden. Zoals een back-up van een website helemaal zelf restoren of het vastschroeven van een nieuwe kentekenplaat op de bus.

Ook word ik elke keer weer heel blij van al jullie vrolijke koppies en gewaagde dansmoves tijdens de borrels. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om tijdens het verantwoordelijk zijn broodnuchter met jullie mee te dansen en te springen! Maar met WinterWelvaart voor de deur besef ik mij toch echt wel dat de kerstvakantie bijna begint. Twee weken geen borrels, twee weken geen vergaderingen, twee weken geen schoonmaakacties, twee weken geen belletjes plegen, twee weken geen emails/appjes beantwoorden, twee weken ‘rust’! Heel bewust heb ik hier rust tussen haakjes neergezet want ik zal de komende twee weken toch echt wel stiekem mailtjes en appjes beantwoorden, naar feestjes gaan en genoeg biertjes drinken. Maar ook zal ik ervoor zorgen dat ik wel wat meer slaap pak dan ik de afgelopen 3 maanden heb gedaan zodat ik 2020 helemaal fris en opgeladen kan beginnen!

Ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne kerst met de fam, een gelukkig nieuwjaar en ik zie jullie graag weer op 7 januari voor de eerste borrel van 2020!

Liefs en fijne feestdagen van bestuur Mare,
Lisa