Maydayly 7 – Praeses

Goeeeeedemorgen! Ohnee, het is al middag.. Welke dag is het vandaag? Ohja, maandag..
Mijn tijdsbesef is door de afgelopen week volledig verloren gegaan. Het ene mooie feestje na het andere mooie feestje, met als toppunt van de week – hetgeen waar je je als bestuur vanaf het begin al op verheugd maar tegelijkertijd ook doodsbang voor bent – onze eigen consti!

In een van de vorige Maydaylys is het concept ‘consti’ volgens mij al uitgelegd, maar bij deze even een recap: een consti (voluit constitutieborrel genoemd en door onze zusjes vaak ‘cobo’ genoemd) is een borrel waarop het bestuur haar aanstelling viert en dit doen ze door vele andere besturen uit te nodigen, die prachtige cadeaus meenemen. Vaak zijn die cadeaus in vloeibare vorm met alcohol er in en zonder dop. En omdat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken, kun je al wel raden wat er gebeurd.. en hoe het bestuur na veel van dit soort cadeaus er bijstaat (lees: reuze gezellig maar misschien een beetje wankelend). Ook worden er vaak bizar grote cadeaus gegeven, zoals vloerkleden, schatkisten, geldkluizen, roeiapparaten, kerstbomen, opblaasboten en zo kan ik nog wel even door gaan. Voor degenen die het zich af vragen: ja, deze cadeaus hebben wij echt allemaal gekregen.

Naast al die cadeaus die het bestuur krijgt, worden er ook vaak items in ruil voor meegenomen. Nee niet gegeven, maar meegenomen. Dit fenomeen kennen we allemaal onder de naam ‘brassen’. Er zijn zelfs pogingen geweest om het bestuur zelf te brassen, wat resulteerde in besmeurde pakken (ook besmeurde pakken door wankelende/vallende bestuursleden) en blauwe plekken. Gelukkig waren er ook helden die deze items en ons als bestuur in bescherming namen: onze stoere mannen van de bewaking! Het ging er soms vrij heftig aan toe en hun blauwe plekken waren de volgende dag waarschijnlijk ook goed te zien, maar wat hebben ze alles goed bewaakt; bij deze, bedankt mannen!!

Ook een bedankje gaat nog even uit aan de mensen die niet alleen de goudgele rakkers, maar ook heerlijke hapjes aan alle aanwezigen uitdeelden en voor het bestuur een oogje in het zeil hielden, bedankt tappers!!

Natuurlijk kan een persoon in dit verhaal ook niet vergeten worden; onze enige echte (eerste vrouwelijke) pedel! Deze topper heeft met haar luide stem vele besturen omgeroepen en een fantastische host gespeeld. Bedankt pedel!!

Het was een fantastische avond en volgens mij heeft iedereen het vrij goed overleefd want we stonden daadwerkelijk de volgende dag met het hele bestuur, de hele middag schoon te maken en de mega zware cadeaus van boord te takelen, om vervolgens weer een afstudeerborrel mee te maken waar Auke en ik verantwoordelijk waren en Bente uitgenodigd was. Dit viel even zwaar, maar hoort er ook allemaal bij!

Gelukkig heb ik vandaag even heel lang kunnen uitslapen en kunnen bijkomen van alle hectiek van afgelopen week en kunnen we weer wat structuur in het bestuursleven proberen te vinden. Of dit gaat lukken met alle evenementen die de komende tijd op de planning staan weet ik niet, maar ik weet wel dat mijn energielevel weer is bijgetankt en ik ontzettend veel zin heb in de gezellige maand December!

Liefs, Ellen