Maydayly 6 – Commissaris Bar & Acquisitie

Na mijn vijf bestuursgenootjes dan nu ook aan mij de eer om een Maydayly te schrijven. Ik neem jullie mee in twee drukke en bewogen weekjes van bestuur Mare. Allereerst de laatste tentamenweek. Waar het vaak stil is bij Mayday tijdens tentamens zat deze week vol bijzondere activiteiten: dinsdag werd Chelsea – Ajax gekeken op de Nico, woensdag was er de Kluscie/Kzcie/Barcie-mix, donderdag de vossenjacht en vrijdag de eerste vrijmibo van het jaar die tot diep in de nacht duurde. De laatste twee activiteiten hebben wij als bestuur moeten missen, want wij waren op consti-avontuur in verre streken. Gelukkig waren er twee helden die in onze plaats verantwoordelijk wilden zijn op de borrels.

Ons consti-avontuur begon met een lange treinreis naar Maastricht. Gelukkig zijn wij allemaal erg serieus en was het (in ieder geval tot Utrecht) een redelijk zakelijk reisje. Hoe zuidelijker we kwamen, hoe meer de gesprekken overgingen in fantaseren over onze Heimweek en natuurlijk Maastricht! In de voetsporen van reisleidster Ellen staken we de Maas over, deelde de NM haar nautische kennis, en vonden we onze slaapplek. Vervolgens werd door middel van Mestreechs zoervleis en lokaal witbier (van 9%) een goede bodem gelegd voor wat komen ging. Uitbuiken, omkleden, dichten op een Laserzwaard (cadeau voor het bestuur van Lagakari), en op naar de kroeg. Voor mij was het de eerste constitutieborrel buiten Groningen, dus ook de eerste kennismaking met de besturen van onze zusjes. Wat me vooral is bijgebleven van deze besturen zijn de matige leiderscapaciteiten van de op die avond zelfverkozen brasactieleider, de penningmeester van Amsterdam.

De volgende ochtend waren een klein katertje, een strakblauwe lucht en een heerlijk ontbijt de recepten voor een prachtig herfstdagje Maastricht. Gezellig kletsend en rustig wandelend verkenden we de kerken, de stadsmuur en de Maas. Na de lunch splitsten de volwassenen en de kids (lichting ’16 en ’17) op om ‘te winkelen’. Dat betekent bij de volwassenen dat de dames de outfit van de fiscus uitkiezen, en bij de kids dat ze zonder enige structuur elke winkel in en uit lopen. Kleding en boeken rijker en wat euro’s lichter vertrokken we richting Enschede voor de consti van Euros (pun not intended). De trein stopte naast de Grolsch Veste, dus wij verheugden ons al op het lekkerste bier van het oosten. Deze borrel was zeer geslaagd, zo geslaagd dat ik nog een keer terug ben gegaan (tas vergeten). Het kostte ruim 15 uur treinen in drie dagen (ik was woensdag ook nog op en neer naar Amsterdam geweest), maar het was het meer dan waard!

De week die volgde was wederom veelzijdig en druk, en ik zal het een beetje beknopt houden want ben al lang aan het schrijven. Maandag hebben we de zooi op het kantoor hard aangepakt, en het zowaar een geschikte werkplek gemaakt voor 6 mensen. Daar heb ik dinsdag maar meteen gebruik van gemaakt met een lekkere 9 tot 5. Woensdag pikte ik een dagje werf mee in Leeuwarden, waar ik mijn baradministratie heb kunnen bijwerken afgewisseld met wat schuurwerk aan het zwaard. Terwijl in Leeuwarden de laatste hand werd gelegd aan wat laswerk en de tewaterlating van de Nico, was een deel van bestuur Mare in weer in de trein naar Utrecht te vinden voor de vergadering van Nestor (met alle zusterverenigingen). Na de vergadering maar even bij m’n ouders gecrasht voor een heerlijke 13 uur slaap, die heb je af en toe wel nodig in een bestuursjaar. Nu is het wachten op mijn varende kroeg voor de hele drukke komende maand, op naar de hectoliter!