Maydayly 6 – Barcommissaris

Ik voel me als een hardloper zonder hardloopschoenen, zo als Barco zonder borrels. Sinds begin oktober al is het stil op de Nico. Alleen wat kluscie loopt er hier en daar rond. Ik kan niet wachten tot we weer open kunnen en we dan, wel beperkt, weer kunnen genieten van een biertje op de boot. Gelukkig is er wel weer wat bedrijvigheid, zo is de werkverplichting weer begonnen, staat er ook weer wat in m’n agenda. Toen ik begon aan deze Maydayly had ik ook geen idee wat ik eigenlijk moest opschrijven, want wat heb ik de afgelopen weken nou eigenlijk gedaan?

De afgelopen weken heb ik 90% van de tijd achter m’n laptop doorgebracht. Gevuld met online vergaderen, online studeren en leuke (online) dingen bedenken voor Mayday. M’n hoogtepuntjes waren eigenlijk de momenten dat ik Maydaymensen weer even zag. Zo was samen met de NM een ritje om het koolzuur weer aan boord te zetten en spullen naar de opslag brengen wel het hoogtepunt van vorige week. Wist je dat je de lichten van de Maydaybus dus handmatig aan moet zetten? Duurde even voordat ik dat door had…

Afgelopen week ben ik voornamelijk bezig geweest met de wintersport. Zo heb ik een website gebouwd waar alle info op te vinden is. Dat was zeker even zoeken, want de vorige keer dat ik iets deed in wordpress zag het er echt heel anders uit, maar het resultaat is best goed gelukt als zeg ik het zelf. Dat we 60 inschrijvingen hebben had ik echt nooit verwacht. Ik denk dat iedereen toch wel toe is aan vakantie en iets om naar uit te kijken. En wat kijk ik uit naar deze wintersport. De vorige keer was het moment dat al deze ellende begon, dus laten we hopen dat dit dan het einde is van al deze ellende (of eerder dat mag natuurlijk ook).

Daarnaast geniet ik ontzettend van alle online activiteiten die er worden georganiseerd. Een weekje weerwolven was echt super leuk, al snapte ik er erg weinig van en was ik na 1 dag al dood. Ach genoeg ruimte voor verbetering zal ik maar zeggen. Ook ben ik heel trots op hoe de EJC alle online activiteiten aanpakt. De techniek gaat elke week weer beter en de ploegjes zijn bijna gevormd. Mijn hoogtepunt was wel met Bruis meedoen aan de knutselactiviteit. We werden er ontzettend fanatiek van met een mooie derde plek als resultaat.

Al met al vermaak ik me nog wel zo in en om het huis. M’n tafel heeft weer een mooi nieuw kleurtje en de eerste maydaymondkapjes zijn onderweg. En we zijn nog met veel meer leuke dingen bezig om toch dat Maydaygevoel te houden. So stay tuned!

Liefs!