Maydayly 4 – Zeilcommissaris

Ja en nu moet je ineens zelf een Maydayly schrijven… Is toch nog best wel lastig, maar ik zal mijn agenda er eens even bij pakken. Dat ding is mijn leven een beetje op dit moment, ik probeer namelijk bestuur, bijles geven, sporten en 2 vakken te combineren. Dit is toch knap lastig, maar mijn – voor mij – overzichtelijke agenda zorgt voor een beetje structuur in mijn leven.

Mijn bestuurstaken nemen wel het meeste tijd in beslag denk ik, maar dit is ook echt heel erg leuk. Zo hebben we vorige week de zeilinformatieavond gehad en werd ik erg gelukkig van reacties zoals “ik had eerst geen vragen, maar ik heb wel veel dingen gehoord die ik niet wist”.

Ook gratis bier drinken op consti’s vallen onder mijn bestuurstaken, zo waren we afgelopen dinsdag met z’n allen naar de ESN consti en waren we met 5 man naar de consti van Histos. Ik werd aangewezen als projectleider cadeau voor Histos en dus ging ik naar de Mamamini met het idee om iets mee te nemen wat eerst klein is en daarna zo kut en groot mogelijk werd. Zo gingen we de trein in met een droogmolen (jawel, zo’n heuse droogmolen die je normaal in de tuin zet). Eenmaal in Utrecht aangekomen was het eerste treetje sosi al op en stapten we op de OV-fiets naar de Oude Buis, om daar na enige alcoholische versnapering die droogmolen op te zetten! Histos was er erg blij mee, maar wisten niet hoe snel ze dat ding weer wilden inklappen en weg leggen. Wat ik wel erg jammer vond is dat er weinig te brassen viel, alles zat eigenlijk wel goed vast en er hingen alleen borden die men mocht brassen. Toch probeerde Auke een soort van plan te maken, maar laten we het erop houden dat het plan niet helemaal waterdicht was, dus helaas en hebben we geen leuke Histos souveniertjes meegenomen.

Mijn week was nog niet klaar, vrijdag eerst als een brakke tak bij mijn groepsopdracht meeting gezeten en daarna mezelf naar onze prachtige Nico verhuisd. Dit voelde even als thuiskomen! De volgende dag met veel wind de Brandarisrace gevaren en eerste geworden, het was echt een fantastisch weekend. Genoeg bier gedronken, een rondje rond de vuurtoren gerend en daarna onder de roeftafel in slaap gevallen.

Als ik het zo zie heb ik een druk weekje gehad en dat voel ik ook wel. Ben nog een beetje moe, maar tevreden typ ik deze Maydayly.