Maydayly 4 – Zeilcommissaris

Wat een weertje! En dat in oktober. Niet iedereen is hier natuurlijk even blij mee. Ik hoor m’n vader alweer klagen: “m’n weiland is veel te droog.” Maar dat maakt ons heel weinig uit. Lekker zeilen! Het Paterswoldse meer is gezellig druk, alle zeven valken tegelijk verhuurd én je verbrandt je snuit waar je bij staat. Ook hebben we de eerste weekenden van de najaarscursus echt fantastisch weer gehad en natuurlijk veel geleerd en het gezellig gehad. Deze week was ook de herfstwedstrijd met, pak ‘m beet, 21 graden en een praaaaachtige zonsondergang (zie foto)! Er deden maar liefst 7 fanatieke teams mee aan de wedstrijd. Ook was het met dit weer geen straf om lekker met water te spelen en de valkjes schoon te maken en even een paar uurtjes werkverplichting te knallen. Heb je dat ook weer gehad.

Niet alleen het polyesterzeilen gaat heel goed, maar ook de Nico heeft het afgelopen weekend heel goed gedaan. Onze prachtige borrelboot heeft ook zo zijn kwaliteiten als wedstrijdboot. Het team voer dit weekend de Enkhuizer Klipperrace en is overall als vierde geëindigd! Komend weekend is de Brandarisrace, opgevolgd door de beurtveer. Succes Nico en het klipperteam!

Er werd bij onze vereniging natuurlijk niet alleen gezeild, maar ook weer veel bier gedronken. Donderdagavond organiseerde de EJC een pubquiz met veel succes! Deze avond eindigde voor sommigen zelfs in het ontdekken van nieuwe talenten in een karaokebar. Naast bier drinken wordt er onder de eerstejaars ook hard gewerkt aan het vormen van een ploeg, want de deadline komt eraan dit weekend. Volgende week donderdag worden de ploegjes bekend gemaakt en daar zijn we allemaal natuurlijk heel erg benieuwd naar!

Kortom, weer een geslaagde Maydayweek!

Liefs,

Gwen

Geef een reactie