Maydayly 3 – Fiscus

Bij deze mijn aller eerste Maydayly! Ik moet eerlijk bekennen dat ik ff heb moeten uitzoeken wat ik hier precies in moest schrijven. Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik geen frequent Maydayly-lezer ben..
Maaaar goed hier gaat ie dan toch echt;
Hét hoogtepunt (en ook dieptepunt, daar zo meer over) van mijn afgelopen week was toch echt wel het NSK. Ik ben, na 4 introkampen, een heleboel skûtsje weekenden en nog een tal van andere Mayday weekendjes, wel redelijk gewend aan het feit dat je in zo’n weekend, naast zeilen en zuipen, nog een beetje aan de bak moet. Bijvoorbeeld om de Acco weer netjes te maken, boodschappen te doen of een ander corvee taakje op te pakken. Maaaaar niet op dit weekend. Omdat we ons vroeg ingeschreven hebben was het van begin tot eind: bier drinken, slapen, eten en zeilen. Een perfect weekend waarmee we Mayday op een positieve manier op de kaart hebben gezet tegenover andere verenigingen! Hulde voor de commissie dus.
Maaar om terug te komen op dat dieptepunt; al dat zorgeloze bierdrinken heeft ook z’n nadelen. Nadat ik zondag ochtend behooorlijk brak het valkje weer op stapte, flikkerde door mijn eigen onhandigheid mijn telefoon in het water. Al snel heb ik me er op dat moment overheen gezet om er maar een mooi zeildagje van te maken. Maaar ik moet zeggen dat ik niet voorzien had hoe onhandig het is om geen telefoon te hebben.. Inloggen in het boekhoudprogramma? Ho maar. Internet bankieren via m’n privé bank? Nopee. En ik denk nog wel het meest ingewikkelde; mensen contacten. Dan moet je ineens met briefjes gaan werken die je op het goede moment probeert achter te laten…
Maaargoed het is inmiddels Woensdag, ik heb een nieuwe telefoon en bijna weer een sim-kaartje. Het boekhoudprogramma kan dus gewoon weer geopend worden en ik heb geen excuus meer omdat voor me uit te stellen ;).
Geintje, is haaastikke leuk allemaal. Tot de volgende Maydayly i guess?
Joeee de groeten,
Auke