Maydayly 22 – Commissaris Nicolaas Mulerius

De vakantie is voorbij gevlogen! In het begin de nieuwe kluiverboom opgehaald en lekker de Nico aan het varen. Ondanks dat ik heb geprobeerd alles een beetje draaiende te houden heeft er toch wat ‘stilstand is achteruitgang’ plaatsgevonden. Maar goed, dat blijf je houden.

Afgelopen week was de zwerfweek en zijn we met 11 bootjes op pad geweest in Friesland. Samen met Auke en Luuk zat ik op de Boomer, het bootje van Luuk z’n ouders. We begonnen in Stavoren en gingen naar Heeg om daar met alle bootjes te verzamelen. Het ontvangstcomité bestond uit een donkere wolk met flink wat onweer, regen en wind die bijna iedereen overviel. Gelukkig is alles en iedereen heel gebleven.

De rest van de week hebben we (en nu spreek ik even alleen voor m’n eigen boot) ontzettend veel geluk gehad met buien. Een paar minuten nadat we ergens aanlegden voor de lunch plensde het een kwartier lang, toen we weer verder wilden was het weer droog en zonnig. En zo ging het eigenlijk de hele week! Bruggen die precies meezaten, steigers waar nog precies genoeg plek was.

Afgelopen vrijdag hebben we de Boomer weer achtergelaten in Stavoren en dacht ik nog even een dagje mee te varen op de Largo vanuit Ijlst met Floor en Patrick. Dat werd uiteindelijk ook nog een mini vakantie met knetterhard zeilen!

Ik heb ontzettend genoten van de hele zwerfweek en vond het super om iedereen weer even te zien en te spreken! Dat is iets wat er de afgelopen maanden niet helemaal van is gekomen helaas..

Tot slot wil ik m’n fantastische bestuursgenootjes bedanken voor het super jaar dat we samen hebben gehad! Hopelijk kunnen we de leuke dingen die we gemist hebben later nog eens dik inhalen! Ik heb in ieder geval ontzettend genoten van de leuke dingen die we wél hebben kunnen doen!