Maydayly 20 – Barcommissaris

Afgelopen week was de laatste reguliere borrelweek van ons bestuursjaar. Dinsdag was het natuurlijk Welvaerend Tapt. De hele dag zijn we druk in de weer geweest om de boot op orde te krijgen voor de laatste borrel voor het seizoen. Het bier moest nog geleverd worden, ik moest nog naar de Makro. Druk druk druk. Welvaerend had een mega bag mojito gemaakt, en als ik de lucht in de roef zo rook, beviel dit iedereen goed. Helaas waren er wat problemen met de tap. De hele avond zijn we bezig geweest om te kijken wat er nou precies aan de hand was. Alles leek helemaal goed te zijn. De fusten waren vol en goed aangesloten. De koeling werkte prima. De koolzuurcilinder was goed gekoppeld. Niemand wist wat het probleem was. Het enige waar we aan konden denken was dat het gewoon te warm was, waardoor de koeling z’n temperatuur gewoon niet kwijt kon. Ook is het zo dat hoe warmer het is, des te hoger de druk op de tap moet. Toen heb ik geprobeerd om de druk omhoog te zetten. Toen de druk bijna op het juiste niveau stond, begon de leiding ineens te lekken. Omdat dit gevaarlijk kan zijn heb ik deze natuurlijk gelijk dichtgedraaid. Hierna heb ik alles overgezet op de 2e tap, want deze lekte gelukkig niet. Nadat alles veilig over was gezet werkte de tap gelukkig weer naar behoren en kon het feest gewoon door. Uiteindelijk was het wel een heel geslaagd feestje. Chapeau voor alle mannen & vrouwen die het tot de zonsopgang hebben gehaald. Nog meer dank voor de mannen van Welvaerend, de rest van het bestuur en de willekeurige mensen die toen nog zijn begonnen met het schoonmaken van de Nico!

Woensdag zijn we rond het einde van de ochtend begonnen met het opruimen van de Nico omdat deze donderdagochtend naar de Friese meren moest vertrekken. Ik was hier zelf “helaas” een uur of 2 te laat omdat mijn wekker niet af was gegaan, sorry daar voor… Alles wat niet nodig was tijdens het zeilen moest van boord. Uiteindelijk is het gelukt om alles weg te krijgen. De Nico was ready voor de zomerweken!

Donderdag hebben we samen met bestuur F.T. Mare en een deel van de RvA een brainstormavond gehad voor het beleid van het aankomende bestuur. Er zijn hier super veel goede ideeën ontstaan voor volgend jaar. Wat al deze ideeën allemaal zijn, zullen jullie later pas achter komen. Maar wees gerust, wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt!

Vrijdag begon dan de laatste activiteit van de Lustrumcie, het Lustrumweekend. Met ongeveer 55 man zijn we afgereisd naar het welbekende Heeg. Nadat iedereen aan was gekomen op de accommodatie (van Signaalkampen, waar ik van mijn 14e tot mijn 18e zeilkampen heb gehad) begon de verrassingsactiviteit. Je kan het misschien al raden: de cantus. Het praesidium begon uit Romee als voorzitter, Haas als strafmeester en Cato als procantor. Na de cantus zat de sfeer er al goed in, en zijn we al snel naar d’Ald Wal vertrokken, maar helaas, what happens in d’Ald Wal, stays in d’Ald Wal (mede omdat ik het mijzelf ook niet heel goed kan herinneren.

Ik kan nog zo veel gaan vertellen over de rest van dit weekend, maar dan ben ik nog een uur aan het typen. Nu wil ik graag een aantal mensen bedanken

Lustrumcie,
Hartstikke bedankt voor het organiseren van alle geweldige activiteiten die we dit jaar mee hebben mogen maken.

Barcie,
Ik (en Luuk) hebben jullie nog een paar keer nodig dit jaar, maar toch al hartstikke bedankt voor al jullie hulp dit jaar, zonder jullie had ik het niet gekund!

De mensen van het biercontract,
Samen hebben wij er voor gezorgt dat Mayday weer een hartstikke goed biercontract heeft voor de komende tijd, hartstikke bedankt voor jullie hulp!

en natuurlijk:

De rest van mijn bestuur,
Samen met jullie heb ik een ontzettend mooi jaar gehad. We hebben onze dieptepunten, maar ook zeker onze hoogtepunten gehad. Ik had het met niemand anders willen doen!! <3 <3

Geef een reactie