Maydayly 20 – Abactis

Helaas, zit ik vandaag deze Maydayly op een hele druilerige dag te schrijven. Ik moet hier even aan wennen na het ontzettende zonnige en warme weer waar we de laatste mee verwend waren. Ik besef me opeens dat we tijdens de ‘coronings’ dan wel echt veel geluk hebben gehad met het mooie weer en dat we niet alleen maar opgesloten zaten op onze studentenkamertjes terwijl de regen met bakken uit de lucht naar beneden kwam. Door dit weer krijg ik ook echt heel veel zin in de aankomende zomer! Oh wacht, het is al zomer..

Maar goed, ik heb ontzettend veel leuke dingen op de planning staan voor de vakantie! Vanaf morgen (vrijdag) ga ik voor drie weken aan het werk in een animatieteam op een camping. Drie weken lang dansen, rondspringen en gek doen! Ook mag ik van geluk spreken, want we gaan weer met de Nico varen deze zomer! En ik ga nog een paar daagjes mee! Ik had er niet op gerekend dat dat nog weer zou kunnen deze zomer, dus ik ga er extra van genieten! En natuurlijk de KEIweek, deze gaat door maar dan wel in aangepaste vorm. Geen KEIparade en geen hottub, maar ik zal wel elke dag op de Nico te vinden zijn samen met Melissa, mijn opvolger, om nieuwe leden te verwelkomen en in te schrijven! Laten we hopen dat het dan beter weer is dan vandaag en dat we met een laptopje op schoot en een biertje in de hand op het dek kunnen zitten. Dat zou toch wat zijn.

Wij zijn al druk bezig met de overdracht en al onze kennis van het afgelopen jaar aan het overbrengen van Mare op Bruis. Dat blijkt soms best nog wel een beetje lastig, want sommige dingen zullen compleet anders gaan verlopen dan voorheen. De KEIweek is normaal gesproken, in ieder geval voor de functie van Abactis, de belangrijkste week met betrekking tot overdracht. Dat zal al wat anders gaan verlopen nu. De gehele overdrachtsperiode moet natuurlijk ‘coronaproof’ en daarom zaten we tijdens de beleidsavond met zijn veertienen (Mare, Bruis en RvA) op 1,5 meter in een galmende gymzaal bij de ACLO, dat is niet wat je noemt ‘een ideale vergaderomgeving’. Maar ik gelóóf dat er genoeg goede en interessante punten naar voren zijn gekomen waar Bruis veel aan zal hebben! Dat wij nu middenin de overdrachtsperiode zitten, is eigenlijk heel gek. Vanaf maart hebben wij natuurlijk alleen op een aangepaste en beperkte manier onze bestuurstaken kunnen doen, even geen fysieke vergaderingen, kantoordagen of verantwoordelijk zijn op een borrel, en juist online discussiëren (werkt voor geen meter), apart van elkaar thuiswerken en elkaar nog vaker appen en bellen dan je normaal gesproken zou doen, meedoen aan fanatieke potjes Weerwolven en honderd-en-een protocollen opstellen voor het valkzeilen, Nico zeilen en borrelen. De afgelopen vier maanden hebben wij ongelofelijk veel geleerd wat betreft ‘crisismanagement’, je zou bijna voor jezelf een certificaat fabriceren met behulp van WordArt, maar dat laat ik even aan iemand anders over ;).

Het is natuurlijk alles behalve leuk wat er is gebeurd de afgelopen tijd en het is verschrikkelijk om de knoop door te hakken om allerlei leuke activiteiten zoals het Kajuitbootweekend en het NSK Matchracen te moeten aflasten. Het moest gebeuren. En hopelijk kunnen we vanaf nu alleen maar weer steeds meer! Tot die tijd zullen we bij Mayday op een aangepaste manier doorgaan met het organiseren van 1,5 meter borrels en andere activiteiten!

Ik spreek van geluk en trots over de manier waarop mijn medebestuursleden en ik met deze hele situatie zijn omgegaan en ons en de vereniging erop hebben aangepast. Mayday drijft en blijft drijven, Mayday is verbonden en blijft verbonden. Door de afgelopen, gekke maanden kan ik alleen nog maar meer van genieten van wat we allemaal van mei 2019 tot en met de dag van vandaag met elkaar hebben meegemaakt.

Bedankt, lief bestuur Mare!