Maydayly 2 – Commissaris Nicolaas Mulerius

Hoi lieve allemaal,

Afgelopen week heeft onze Praeses al een maydayly geschreven, maar in de afgelopen weken heb ik zo veel meegemaakt dat ik ook wel wat stof heb om over te schrijven. 

Het begon op de dinsdag na het introdiner. Licht moe van de dag ervoor verscheen ik op de borrel en wilde ik toch wel op tijd weer lekker m’n bed in. Even een lang nachtje maken. Dacht ik. Om 02.00 werd ik wakker gebeld omdat er iets was met de elektriciteit. Nog half slapend een tijdje aan de telefoon gehangen om erachter te komen wat er aan de hand was maar uiteindelijk toch op de fiets gestapt om het proberen op te lossen. Nog stééds half slapend het probleem niet gevonden ’s nachts. De volgende dag heeft Roy (mijn persoonlijke KlusCieheld van deze week) het probleem gevonden en opgelost. 

Daarna waren afgelopen weekend de ouderdagen. Vlak voordat we weg wilden gaan om een stuk te zeilen op het Lauwersmeer viel alle stroom aan boord uit. Terwijl er al iemand in het motorruim aan het zoeken was naar de oorzaak, herinnerde ik me de vorige keer dat dit gebeurde. Toen bleek de hoofschakelaar kapot te zijn gegaan. Deze openbaring doorgegeven aan de persoon in het motorruim, en jahoor, dit bleek weer het geval te zijn. Na een licht paniek momentje is er een tijdelijke reparatie uitgevoerd en konden we toch lekker zeilen.

Woensdag wilden we de boot overvaren naar Eemskanaal. Water getankt en walstroom opgeruimd, alleen nog even de motor warmdraaien. Dachten we. De motor pruttelde en kuchte wat, maar echt aanslaan was er niet bij. Na Roy weer gebeld te hebben stond hij al snel klaar om te onderzoeken wat er dit keer aan de hand was. Na een snelle controle met de multimeter bleken de startaccu’s het begeven te hebben. Gelukkig wisten we wat we moesten hebben en zijn we meteen op pad gegaan voor nieuwe en hadden we dit probleem binnen twee uur opgelost.

Al met al ben ik een aantal ervaringen rijker, een aantal euro armer en heeft de Nico lekker introkamp gevaren!