Maydayly 19 – Commissaris Nicolaas Mulerius

We zitten al weer bijna aan het eind van het jaar, zou je zeggen. We hebben nog een borrel te gaan en dan komt de Nico pas weer terug in Groningen als het bijna KEI week is. Gelukkig komen er voor de mensen die echt geen 6 weken zonder Mayday kunnen, nog 3 opleidingsweken, 2 zomerweken en een Sneekweek aan!

Natuurlijk hebben we de afgelopen tijd ook een hoop evenementen gehad, waardoor er genoeg te schrijven valt. Jammer genoeg valt er zo veel te schrijven, dat ik weer eens geen idee heb waarover ik deze maydayly zal schrijven. Daarom zal ik ze puntsgewijs een recenserend af gaan:

SLAK: Een van de mooiste evenementen die er zijn; Skûtsjes die langs elkaar scheuren op afstanden die je met valkjes eigenlijk al te krap vind, mooie feestjes ‘s avonds en een onbeperkte bierdeal. Wat wil een mens nog meer, zou je denken. Een windkracht 5-6, dat zou wel fijn zijn geweest. Door de windkracht 8 die er daadwerkelijk stond hebben we helaas niet kunnen varen op zaterdag, wat betekende dat we vast zaten in het pittoreske Balk (fun fact: hier hebben we de nieuwe Maydaybus ook gekocht). Balk zelf was duidelijk ook niet gewend aan een brigade studenten die als alcoholisten begonnen te drinken: om de tijd te verdrijven. Vooral het plaatselijke cafetaria had het er moeilijk mee, iets wat duidelijk werd door het gesprek tussen het meisje achter de kassa en het meisje bij de frituur. “Gooi er even 5 kroketten, 2 hamburgers en 20 personen patat in” klonk er vanaf de kassa, waarna er een geschrokken “20?!” bij de frituur vandaan kwam. Al met al hebben we genoeg meegemaakt tijdens het SLAK en heeft de Dankbaarheid voor de 4e keer op rij de touringklasse gewonnen. “Die mensen van de Dankbaarheid zijn altijd veel te fanatiek” hoorde ik een meisje met een Amsterdams accent nog zeggen tijdens de prijsuitreiking.

Cijfer: 8/5-6. Wel aan te raden, maar volgende keer weer zeilen graag.

Dies Diner: Lekker gegeten, veel mensen, goede sfeer. Wel echt een hele vieze wortel salade die precies niet smaakte hoe je het verwachtte. Verder heb ik niet zoveel te melden eigenlijk, behalve dat het dessert echt top was.

Cijfer: Dat aardbeien toetje/10. Die met die roze bolletjes.

Zwaardbootmiddag 1: Ik was er niet bij, maar ik hoorde veel positieve reacties. Hopelijk is de volgende na afloop net zo geslaagd!

Cijfer: Niet omgeslagen/10. Zoals ik al zei, ik was er niet maar het blijft een overwinning.

V-ALV: Ah, de ALV. Lekker 5 uur ouwehoeren en dan beseffen dat iedereen het vanaf het begin al met elkaar eens was, dat is de standaard ALV formule. Gelukkig was de V-ALV niet volgens de formule en dan bedoel ik niet alleen dat we er 6 uur over hebben gedaan deze keer. Goede discussies en goede punten. Een nieuw bestuur verkozen. Mooie na borrel. Al met al ben ik tevreden.

Cijfer: tegen/stemming. Wel echt veel stemmingen. Hoe moeilijk is het om een vinger op te steken!

Maar goed, ik vind de maydayly zo wel weer lang genoeg geworden dus ik ga er een einde aan maken. Nog een laatste shoutout aan de kluscie en de klusactie mensen, die er momenteel voor aan het zorgen zijn dat de Nico weer shiny is voor de zomer! En natuurlijk ook aan m’n bestuursbuddies, aangezien we straks opeens 6 weken zonder elkaar zitten, terwijl we toch echt een diep geworteld Stockholmsyndroom hebben ontwikkeld met z’n allen.

Geef een reactie