Maydayly 18 – Commissaris Bar & Acquisitie

Een Maydayly in een tijd dat onze dayly lives er drastisch anders uitzien dan we gewend zijn. Maar ik mag met heel veel geluk zeggen dat, sinds ik voor het laatst over Mayday schreef in de vorige Kanaal 16, we weer mogen zeilen! De hoop die ik uitsprak om elkaar als Mayday’ers weer te mogen ontmoeten is veranderd in werkelijkheid, en we hebben er zelfs al de eerste PW op zitten. Ik ben heel blij dat we de overgang hebben weten te maken van digitale activiteiten naar de eerste fysieke activiteiten en dat Mayday eindelijk weer een ontmoetingsplaats kan zijn in levende lijve (dank naar alle commissies en leden die de afgelopen tijd hebben bijgedragen aan deze evenementen).

Naast activiteiten en eindelijk weer zeilen zijn we natuurlijk ook vooruit aan het kijken. Het wordt een ongelofelijk boeiende zomer. Nu er meer eerstejaars studenten dan ooit komen (niemand neemt een tussenjaar) is het maar zeer de vraag hoeveel hiervan in hun studentenstad komen wonen. Gaan we überhaupt nieuwe leden krijgen? Of juist heel veel? Omdat wij, ten opzichte van bijvoorbeeld Albertus of Unitas, sport kunnen aanbieden? Ik heb goede hoop dat we met gezamenlijke inzet van verschillende commissies en zoveel mogelijk leden tot een mooie nieuwe lichting kunnen komen. Zie bijvoorbeeld de oproep in de nieuwsbrief om Kei-leider te worden, dé manier om nieuwe studenten kennis te laten maken met de stad en haar verenigingen. Zo ben ik zelf in de Kei-week bij Mayday terechtgekomen (toen ik zelf Kei-leider was), en mag ik me met trots de opa noemen van een heuse Mayday-Kei-familie.
De conclusie van mijn deels persoonlijke Mayday-verhaal is dat ik zo langzamerhand weer het enthousiasme begin te voelen wat mij zo van Mayday heeft laten houden en gemotiveerd heeft om bestuur te gaan doen. Wat mij natuurlijk brengt bij onze beoogde opvolgers. Ik ben ontzettend blij dat we weer een groep gemotiveerde Mayday’ers hebben gevonden die juist in deze tijd de uitdaging aandurven, daar heb ik veel respect voor. Wij gaan er alles aan doen om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op iets wat wij natuurlijk ook zelf niet meegemaakt hebben, maar met goede samenwerking en vooral het houden van overzicht moet dat met de overdracht allemaal goedkomen. Ik heb nog een paar maanden om het laatste uit mijn bestuursjaar te halen en me zoveel mogelijk in te zetten, en daarna is het aan hen. Op de opvolgers! En tot snel (op het water) allemaal!