Maydayly 16 – Abactis

Heimweek Ardennen – Bestuur Vloed in de wilde natuur

Eindelijk was het zover, we gingen op heimweek naar de Franse Ardennen. De een was wat frisser en fruitiger dan de ander (koningsdag was immers de dag ervoor), maar dat mocht de pret niet drukken. Er werden meezingers gedraaid en voorzichtig raakte iedereen weer wat gewend aan het rijden in de autootjes van paps&mams. In de namiddag kwamen we vervolgens aan bij onze riante blokhut in het bruisende dorp (not) Poix-Terron. Het haardvuurtje werd aangemaakt door onze bestuursmannen en de eerste speciaalbiertjes kwamen op tafel. Ook werd er voor het eerst een avondwandeling gemaakt met Cato als fervent natuurliefhebster en Danny de padvinder voorop. Totdat we op een gegeven moment een kudde wilde koeien tegenkwamen. Eerst wilden we ons van onze dappere kant laten zien, maar toen er vervolgens een stier aan kwam rennen deden we het bijna in onze broek. Toch heeft er niemand naar gedroomd van deze spannende situatie en zaten we allen gezellig aan het ontbijt de volgende ochtend. Onze sportchicks aka Cato & Gwen hadden een lekker hardlooprondje gedaan. Helaas waren we vergeten beleg te kopen waardoor ons uitgebreid ontbijt veranderde in een standaard frans ontbijtje. Croissants in de puurste vorm en daarnaast een baguette met olijfolie en zout (wat we vonden in het keukenkastje). S’ochtend hebben we het grootste kasteel van Europa bezocht in Sedan en ons eerste echte terrasje gepakt in Charleville-Mezieres. Het speciaalbier smaakte ons poerbêst! Dag twee was het tijd voor wat reuring. We zouden in kajaks een parcour van 10 km in het hartje van de ardennen afleggen. Dit tochtje begon zeer rustgevend. We zagen rostwanden, metershoge bomen en kleine natuurlijke stroompjes. Dit alles bij het geluid van de pedel die in en uit het water ging. Maar toen kwam er een roofdier ten tonele. Op onze route lagen meerdere zwanennesten en wat blijkt nou? Zwanen zijn niet de meest vergevingsgezinde wezens. Rutger en Gwen waren de eerste kajak die langs dit, toen nog aardig uitziende, beest moesten. De zwaan zette de achtervolging in, maar gelukkig kon dit team zonder kleerscheuren ontsnappen. En ja hoor toen was het de beurt aan Fiscato en mij. De zwaan was inmiddels opgewarmd om ons angstaanjagend van haar nest te verjaren. Helaas hebben we als vrouwen zijnde iets minder spierballen en de zwaan kwam dichter en dichterbij. Op een gegeven moment kon alleen Fiscato nog peddelen aangezien ik als laatste mogelijkheid zag om mij met mijn pedel tegenover de zwaan te verdedigen. Op haren en snaren hebben we het overleefd.
Stiekem moesten we ook wel lachen om een Danny die als speedygonzales zich verdreef bij de zwaan en Lotje en Room die het ook bijna in hun broek deden. Toen we ineens het besef kregen dat er ook nog iets als ‘Karma’ bestaat. We waren te veel bezig geweest met anderen uitlachen dat DE Zwaan met volle vaart op het midden van de kajak afkwam. Cato en ik keken elkaar aan en we wisten beide dat het laatste uur had geslagen. Maar er gebeurde iets wonderbaarlijks. De zwaan vond het wel welletjes en ging weer terug naar z’n nest. Gelukkig kwamen we al snel een dorpje tegen waar we konden bijkomen van de schrik en een welverdiend biertje bestellen.
Uiteindelijk was het zeker wel een geslaagde activiteit en hadden we allemaal bruine kopjes van de uurtjes op het water. S’avonds hebben we spelletjes gedaan zoals 30seconds, man in de pan en konden we het niet laten om een ronde verstoppertje te doen. Haha wat hebben we gelachen, Fiscato had namelijk een iets te goede verstopplek waardoor ze minimaal een halfuur spoorloos is geweest. Je kan het ook maar van een verwachten he! Ook hebben we hele volwassen dingen gedaan zoals speciaalbier drinken, speciaalbier drinken en ohja speciaalbier drinken. Daarnaast zijn we meer te weten gekomen van ieders sexleven en andere niet alledaagse onderwerpen in een lijst van vragen die je aan iemand moet stellen voordat diegene de pijp uitgaat (Cato vond dit op een begrafenisondernemersite). Op de dag van de arbeid hebben we geluncht tussen allemaal Franse gezinnen waardoor we ons geheel ondergedompeld voelden in de Franse cultuur. Alleen de escargots gingen ons toch iets te ver als nuchtere noorderlingen. We hebben heerlijk gewandeld in Montherme en s avonds stak grillmeister Danny de BBQ aan. Wat hebben we genoten van het heerlijke weer, de omgeving en de soms klein beetje zwartgeblakerde worstjes ;p. Ons ardennen avontuur sloten we af met een bezoek aan de stad Reims. We kwamen op het idee om deze stad te bezoeken omdat hier nog wel een Intacte Notre Dam moest staan. Na een uitgebreide fotoshoot voor deze kathedraal, wat rondzwervingen door de stad hebben we de dag afgesloten in een Delirium café, waar het heel toevallig net happy hour was. Aan de halve liter leek maar geen einde te komen, of zaten m’n bestuursgenoten een grapje met me uit te halen. Het was in ieder geval een lekker pilsie!
Op vrijdag was het weer tijd om naar het mooie hoge noorden af te reizen.

Bestuur Spring bedankt dat jullie in Groningen een oogje in het zeil hielden.
Lieve bestuursgenoten ik heb genoten van onze heimweek! Misschien wel grappig om dit over 5/10 jaar nog eens dunnetjes over te doen!

Dikke tût HIlde-MArije

Geef een reactie