Maydayly 15 – Fiscus

Ik mag weer! Mijn derde Maydayly (denk ik? Misschien al wel de vierde). Nou moet ik zeggen dat ik de afgelopen keren de keuze had uit allerlei onderwerpen. Van borrels tot open uur en van skutsjesilen tot PW. Nu is dat natuurlijk net even wat anders. In deze Maydayly wil ik graag met jullie delen hoe ik me tóch nog steeds zoveel mogelijk met Mayday bezig probeer te houden en daarnaast hoe ik de overgang van escalatie borrels naar skype gesprekken heb meegemaakt.

Goed, het befaamde weekend voordat alles losbarste zat ik nog in Oostenrijk. Lekker op wispo met m’n ouders. Wij kregen die vrijdag te horen dat Oostenrijk z’n grenzen dicht ging gooien een paar dagen later, en dat alle buitenlanders vriendelijk verzocht werden op te rotten… Dus uiteindelijk zijn wij zaterdag vertrokken en hebben we onderweg Jan nog opgehaald. Want ja ook die werd als Nederlandse skileraar verzocht hals over kop te vertrekken. Bij de grens kregen we daarnaast ook de boodschap mee maar even twee week thuis te blijven omdat we uit een risico gebied kwamen.. Dus ja dat moest dan maar. En eigenlijk is alles sinds dien ontzettend snel veranderd. Want waar ik eerst nog dacht na twee weken terug in Groningen te zijn, zijn we inmiddels vier week verder.

Ik heb 3 weken bij m’n ouders gebivakkeerd, heb het Heerenhuis moeten leeghalen (verhuizen met twee man en drie verdiepingen is geen aanrader) en heb langzaam al mijn plannen voor de komende tijd uit mijn agenda zien verdwijnen. Goed, iedereen zal tegen andere dingen aan zijn gelopen. Het is een ingewikkelde situatie waarvan ik hoop dat we er met z’n allen zo snel mogelijk uit komen.

Maar wat heb ik dan nog wél ondernomen de afgelopen tijd. Nou als je dan ineens verplicht thuis zit heb je veel tijd om na te denken. Zo ben ik een stap verder in mijn vervolgstudie keuze, heb ik een aantal overdrachts en beleids dingetjes geschreven en ben ik, met dank aan mijn favo boer Roy, druk bezig geweest om te kijken naar de liquiditeit van Mayday. Want we moeten hier als vereniging natuurlijk proberen zo sterk mogelijk uit te komen! Dat is iets om de aankomende tijd goed naar te gaan kijken.

En weetje, deze tijd brengt naast al het vervelende ook veel kansen met zich mee! Inmiddels zit ik in het vakantie huisje van m’n ouders waar het mijn dagtaak is om lekker aan hun bootje te klussen. En ik kan me nu, meer dan ooit, focussen op mijn werk (vanuit huis) en aaaallerlei bestuursdingetjes die op het lijstje “misschien ooit nog eens doen” stonden.

Dan nog een laatste ding, en ik hoop dat een paar mensen dit lezen en hier leuke ideeën over hebben. Waar ik normaal met heel veel Maydayers wekelijks sprak, spreek ik nu alleen nog een vast select clubje. En dat is jammer!! Dus wie heeft er een goed idee om dit weer op te pakken? Ik ben zo benieuwd wat iedereen van jullie aan het doen is! Het concept van de “online borrel” zie ik nu nog niet helemaal zitten, maar wie weet heeft er iemand een top idee. Dus de boodschap: laat het vooral ff weten als je goeie ideeën hebt over hoe we met z’n allen goed in contact kunnen blijven.

Dan nog ff iets randoms, hebben jullie al gezien dat de Himalaya na jaren van smog eindelijk weer zichtbaar is? Een lichtpuntje in deze gekke tijd.

Joeeeee de groeten