Maydayly 12 – Barcommissaris

Wat een heerlijke week was dit! Het begon met veel kou, maar ook sneeuwpret. En toen maar hopen dat het ijs snel zou groeien zodat we konden schaatsen. De hele week ben ik druk bezig geweest met Mayday en een beetje studie zodat ik het weekend vrij had om volop te kunnen genieten van het ijs.

Het meest hilarische moment was wel dat ik met m’n huisgenootje naar de Makro moest. Een betere timing kon je natuurlijk niet hebben om na 3 maanden naar de Makro te gaan net op het moment dat er een sneeuwstorm was geweest. Maar goed we gingen. Eerst een schep regelen, want ja studenten zonder tuin hebben natuurlijk geen schep of sneeuwschuiver, maar m’n auto stond toch wel heel erg ingesneeuwd. Een van onze buren had echt een pracht exemplaar, beetje klein, maar het werkte wel. Helemaal toen een langsfietsende man vond dat die 2 blonde meisjes wel wat hulp konden gebruiken. Auto eenmaal uitgegraven konden we dan echt weg. Oja nog wel leuk om te noemen ik rijd dus op zomerbanden en onze straat was zeker niet gestrooid, was leuk.

Dit weekend was het eindelijk zover, ik mocht schaatsen! Eerst in Langweer tussen de ijszeilers. Wat is dat een gave sport zeg. Ze gaan met ongeveer 80km/h over het ijs met ook maar een klein beetje wind. Ingepakt in skipakken met motorhelmen op verzamelden zich steeds meer mensen met een ijszeilboot. Later opende de koek en zopie aan de haven en was mijn wintersportgevoel, zo zonder wintersport dit jaar, toch wel compleet.
Zondag ben ik naar Groningen geracet want we konden schaatsen op de Diepen, dat mocht ik niet missen natuurlijk! Na een paar rondjes langs de Nico en een kopje thee hadden we dat stukje ijs ook wel gezien, dus ben ik met een paar meiden naar het Hoornsemeer vetrokken voor een echt stukje schaatsen. Toch wel weer een bizar gevoel om te schaatsen waar je normaal met de valkjes zeilt. Er waren meer mensen met dit idee, maar gelukkig is het een groot meer dus hebben we ontzettend genoten van het schaatsen. Nog een tip voor de volgende keer, het schijnt dus dat je niet met je schaats in een scheur moet gaan staan, want dan eindig je dus met een goede blauwe plek op je bil.

Het was een heerlijke week buiten, maar nu is het toch weer tijd om achter m’n laptop te kruipen om deze Maydayly te schrijven en zo te vergaderen met Bruis. We gaan weer een nieuwe week in met super veel leuke, nieuwe activiteiten. Ik hoop jullie snel weer te zien met een biertje op de Nico. Laten we hopen dat als we allemaal nog even volhouden we snel weer samen kunnen genieten van onze mooie kroeg.